Solidariske gastronomiske souvenirs fra jordskælvsområdet

– Giv os en konkret hjælp. Køb produkterne fra vores område: Ciauscolo-pølsen af finthakket svinekød, anislikøren og urtebitterne fra firmaet Varnelli >>, linserne fra Castellucco og vinen Vernaccia fra Serrapetrona >>, og bed om skinker, pålæg, trøfler, honning og oste fra Sibilliner bjergene. Jordskælvet har fået os i knæ, hjælp os med at rejse os, skriver min ven Federico […]

Nem og nærende linsesuppe fra jordskælvsramte Castelluccio

Linserne fra Castelluccio ved fra Norcia i Umbrien “Lenticchia da Castelluccio di Norcia IGP” er en de i dag flere end 280 italienske specialiteter, der har IGP (BGB), DOP (BOB) eller STG klassifikation som originale traditionelle madprodukter >>.  De lokale kalder linserne for “Lénta”, og linserne med den berømte tynde og sprøde skal har været konsumeret i mere […]

Pasta Amatriciana – med eller uden tomater!

L’amatriciana – eller “matriciana” på romersk dialekt – er en sugo, der stammer fra landsbyen Amatrice. Amatrice, der blev ramt af et alvorligt jorskælv natten til den 24. august 2016 >>, ligger øst for Rom i den mellemitalienske region Lazio. Indtil 1927 var byen en del af Abruzzo regionen. Ikke bacon, men kindkød  Blandt grundingredienserne er […]

Puglia på kanal DK4 den 21. marts

KANAL DK4s PROGRAMSERIE “DET ÆGTE ITALIEN” TAGER DEN 21. MARTS TIL STØVLEHÆLEN PUGLIA Med parret Claus og Claudia som værter tager programmet på jagt efter nogle af de steder, som turisterne normalt ikke selv finder i den syditalienske region Puglia. …artiklen fortsætter under annoncen Kokken Claus og den italienske foodie Claudia kommer med ind i de lokale køkkener […]

Eataly i Milano: På madindkøb i “paradis”!

Eataly´s store butik i Milano på Piazza XXV Aprile 10 ligger i det gamle Teatro Smeraldo i Porta Nuova kvarteret ganske tæt ved metrostation Garibaldi. Åben alle dage fra 10-24. Da jeg besøgte Eataly i Milano den 15. januart 2016 var der udsalg med masser af produkter til 1 €. Der er i øvrigt levende musik […]

Risotto med Spinat og Scamorza-ost

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014 Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED SPINAT OG SCAMORZA – til 6 personer INGREDIENSER: Ingredienser 500 gram Carnaroliris eller Arborioris 2 skalotteløg 50 gram olivenolie 1 mast fed hvidløg MED skind! […]

Italienske madnyheder i Danmark – oktober 2015

SUPERMARCO FLYTTER (København) Det italienske madtempel i København – Supermarco – flytter primo november ud i nye og større lokaler. I den nye butik udvides der også med Café med friskbrygget espresso og et “smage-område” med nyheder og inspiration direkte fra Italien. Åbningsfest fredag den 6. og lørdag den 7. november. Den nye adresse er: […]

Santa Margherita Ligure: 5 traditionelle restauranter

La Gambusa – Kabyssen – ligger over fiskemarkedet i Santa Margherita Ligure cirka 200 meter fra centrum i retning Portofino. Via Bottaro 2 (Lystbådehavnen) Udenfor sæsonen er der lukket torsdag Tel 0185 28 74 10 – reservering er en god ide! “Testaroli” er en slags pastapuder, der oprindeligt blev lavet af kastanjemel – der var og […]

Arancini: De bedste ris-appelsiner i Palermo

Risappelsiner er en slags italiensk “streetfood” – for det er bestemt ikke “fastfood” at lave de fyldte arancini, som du kan se på siden her med opskrifter på denne specialitet. Specialiteten er er allermest udbredt på Sicilien. I Rom kaldes Arancini ofte for Supplí. Mine bedste risappelsiner smagte jeg på færgen fra Villa San Giovanni på […]