Toptunet kalv er den ultimative sommerret fra Piemonte

Den italienske region Piemonte mellem Appeninerbjergene og Alperne er blandt meget andet berømt for to fiskeretter: Den varme ansjos-dip Bagna Cauda er en vinterting og fantastisk til kogt kød og grillede grøntsager. Vitello Tonnato, kold kogt kalvekød med tunsauce, eller mere mundret og appetitvækkende, den tunede kalv, passer derimod perfekt til en varm sommerdag for alle os, der […]

Keep it simple: Citronpasta fra Amalfikysten

Hosteria Santa Maria er bogstavelig talt bygget sammen med klippevæggen langs med landevej nummer 163, der snor sig gennem byerne og bjergene på Amalfikysten syd for Napoli. Ved indgangen forstår man motivet, for her kan man høre en rislende flod, som rejsende både før og nu nok kunne have brug for på vejen mellem landsbyerne Cetara og […]

Spis med Sofie og Domenico i Rom – The Eatery

Drømmer du om en italiensk ferie med endeløse langbordsmiddage under pergolaen. Med lækkerier fra det lokale marked, pølser, prosciutto, ost, hjemmerullet pasta i meter vis, porchetta, fisk på grillen og vin i rigelige mængder, hjemmebagt brød og skønne desserter? Italienske Domenico og danske Sofie bor i Rom, og mad er deres altoverskyggende lidenskab. Sammen driver […]

Napolis pizza er nu en del af verdens kulturarv

Natten til den 7. december 2017 blev den napoletanske pizza indlemmet på Unescos liste over verdenskulturarven. Det skete ved en enstemmig afstemning, og eftersom der kun var to europæere  tilstede, så må det siges at være en planetær beslutning. Klassikeren Pizza Margherita, opkaldt efter dronning Margherita. Legenden siger, at da Margherita  og kong Umberto I i […]

Piemonte: Stjernemad, med og uden Michelin

Michelinrestauranten 21.9 og det familiedrevne Trattoria Tre Rii befinder sig i helt forskellige prislag, men kærligheden til Piemontes råvarer og traditioner er den samme. I Piemonte spiser du godt for både 30 og 300 euro. Vælg selv. STJERNEMAD: Flavio Costa overtog restaurant- og hoteldriften på den 550 år gamle vingård Tenuta Carretta i foråret 2016. Vingården, […]

Foodfashion 2017: Fermenterede sorte hvidløg

De fermenterede sorte hvidløg er over os. Specialiteten blev udviklet i Korea i 2004, hvor man opdagede, at hvidløg ved en bestemt temperatur og luftfugtighed gik i gang med at gære. Selve gæringen varer 30 dage, og i den næste 45 dage lange fase bliver de fermenterede hvidløgsfed ikke bare langsomt kulsorte, men også kysse-sikre. …artiklen fortsætter […]

Slaraffenland hedder Eatalyworld, og ligger i Bologna

ANMELDELSE – TRE STJERNER UD AF FEM: Eatalyworld, der åbner for publikum den 15. november i Bologna, er ikke bare verdens første forlystelsespark for madglade gastronauter. Det er også helt konkrete eksempler på madens vej fra jord til bord, og ikke mindst en hyldest til Italiens imponerende biodiversitet,  og til menneskerne bag gastronomien i et land, […]

Solidariske gastronomiske souvenirs fra jordskælvsområdet

– Giv os en konkret hjælp. Køb produkterne fra vores område: Ciauscolo-pølsen af finthakket svinekød, anislikøren og urtebitterne fra firmaet Varnelli >>, linserne fra Castellucco og vinen Vernaccia fra Serrapetrona >>, og bed om skinker, pålæg, trøfler, honning og oste fra Sibilliner bjergene. Jordskælvet har fået os i knæ, hjælp os med at rejse os, skriver min ven Federico […]

Nem og nærende linsesuppe fra jordskælvsramte Castelluccio

Linserne fra Castelluccio ved fra Norcia i Umbrien “Lenticchia da Castelluccio di Norcia IGP” er en de i dag flere end 280 italienske specialiteter, der har IGP (BGB), DOP (BOB) eller STG klassifikation som originale traditionelle madprodukter >>.  De lokale kalder linserne for “Lénta”, og linserne med den berømte tynde og sprøde skal har været konsumeret i mere […]

Pasta Amatriciana – med eller uden tomater!

L’amatriciana – eller “matriciana” på romersk dialekt – er en sugo, der stammer fra landsbyen Amatrice. Amatrice, der blev ramt af et alvorligt jorskælv natten til den 24. august 2016 >>, ligger øst for Rom i den mellemitalienske region Lazio. Indtil 1927 var byen en del af Abruzzo regionen. Ikke bacon, men kindkød  Blandt grundingredienserne er […]

Puglia på kanal DK4 den 21. marts

KANAL DK4s PROGRAMSERIE “DET ÆGTE ITALIEN” TAGER DEN 21. MARTS TIL STØVLEHÆLEN PUGLIA Med parret Claus og Claudia som værter tager programmet på jagt efter nogle af de steder, som turisterne normalt ikke selv finder i den syditalienske region Puglia. …artiklen fortsætter under annoncen Kokken Claus og den italienske foodie Claudia kommer med ind i de lokale køkkener […]

Eataly i Milano: På madindkøb i “paradis”!

Eataly´s store butik i Milano på Piazza XXV Aprile 10 ligger i det gamle Teatro Smeraldo i Porta Nuova kvarteret ganske tæt ved metrostation Garibaldi. Åben alle dage fra 10-24. Da jeg besøgte Eataly i Milano den 15. januart 2016 var der udsalg med masser af produkter til 1 €. Der er i øvrigt levende musik […]

Risotto med Spinat og Scamorza-ost

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014 Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED SPINAT OG SCAMORZA – til 6 personer INGREDIENSER: Ingredienser 500 gram Carnaroliris eller Arborioris 2 skalotteløg 50 gram olivenolie 1 mast fed hvidløg MED skind! […]

Italienske madnyheder i Danmark – oktober 2015

SUPERMARCO FLYTTER (København) Det italienske madtempel i København – Supermarco – flytter primo november ud i nye og større lokaler. I den nye butik udvides der også med Café med friskbrygget espresso og et “smage-område” med nyheder og inspiration direkte fra Italien. Åbningsfest fredag den 6. og lørdag den 7. november. Den nye adresse er: […]

Santa Margherita Ligure: 5 traditionelle restauranter

La Cambusa – Kabyssen – ligger over fiskemarkedet i Santa Margherita Ligure cirka 200 meter fra centrum i retning mod Portofino. Via Bottaro 2 (Lystbådehavnen) Udenfor sæsonen er der lukket torsdag Tel 0185 28 74 10 – reservering er en god ide! “Testaroli” er en slags pastapuder, der oprindeligt blev lavet af kastanjemel – der var og […]

Arancini: De bedste ris-appelsiner i Palermo

Risappelsiner er en slags italiensk “streetfood” – for det er bestemt ikke “fastfood” at lave de fyldte arancini, som du kan se på siden her med opskrifter på denne specialitet. Specialiteten er er allermest udbredt på Sicilien. I Rom kaldes Arancini ofte for Supplí. Mine bedste risappelsiner smagte jeg på færgen fra Villa San Giovanni på […]