Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er charlotte_tveen_hansen_4_aarstider_paa_due_papaveri.jpg

Bog på vej: Charlottes ”4 årstider på Due Papaveri”

Glæd dig til noget så sjældent som en bog om italiensk mad og kultur fra forfatterens egen jord, køkken og restaurant i Italien. ”Due Papaveri” – To Valmuer – hedder det magiske sted for enden af grusvejen i de bløde bakker i Emilia Romagna syd for Modena. Her har Charlotte Tveen Hansen, der oprindeligt stammer […]

Risotto med Gorgonzola-skum og mørk øl

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014 Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED GORGONZOLA OG ØL– til 6 personer INGREDIENSER500 gram Arborio-ris2 skalotteløg50 gram Jomfru Oliven Olie (EVO, siger de smarte i dag – Extra Virgin Oil…)1 liter […]

Ossobuco – en klassiker fra Milano

Ingredienser (til fire personer):– 4 stykker 3-4 centimeter høje skiver kalveskank – 1/1 finthakket løg – 2 ben finthakket selleri– 1/1 finthakket gulerod– smør og jomfru olivenolie– tør hvidvin– salt og hvid peber– 6 cm tomatkoncentrat på tube– 2 halverede fed hvidløg, hvis du har lyst Tilberedning:Vend de fire kødstykker i sigtet mel efter eventuelt […]

Den triste skæbne for pasta-pinde uden riller, og opskrift på undtagelsen med safran

Da Coronavirus for alvor brød ud i Italien lørdag den 22. februar 2020 gik tusindvis af italienere i panik, og tømte mange steder i Norditalien supermarkedernes hylder for specielt basisfødevarer som dåser med flåede tomater og den uundværlige pasta i næsten alle varianter. Mæsten alle varianter af paste, for et foto gik nemlig viralt, da […]

Nem og nærende linsesuppe fra jordskælvsramte Castelluccio

Linserne fra Castelluccio ved fra Norcia i Umbrien“Lenticchia da Castelluccio di Norcia IGP” er en de i dag flere end 280 italienske specialiteter, der har IGP (BGB), DOP (BOB) eller STG klassifikation som originale traditionelle madprodukter.  De lokale kalder linserne for “Lénta”, og linserne med den berømte tynde og sprøde skal har været konsumeret i mere end […]

Pasta Amatriciana – med eller uden tomater!

L’amatriciana – eller “matriciana” på romersk dialekt – er en sugo, der stammer fra landsbyen Amatrice. Amatrice, der blev ramt af et alvorligt jorskælv natten til den 24. august 2016 >>, ligger øst for Rom i den mellemitalienske region Lazio. Indtil 1927 var byen en del af Abruzzo regionen. Ikke bacon, men kindkød  Blandt grundingredienserne er […]

Ragù fra Napoli – noget helt andet end kødsovsen fra Bologna

HISTORIE Kært barn har mange navne, så denne ret findes på menukortet også som “Ragu napoletano” eller “o’ Rraù” eller “o’ pignato”. Den store forskel i forhold til Bologna er, at i Napoli bruger man de hele kødstykker, og ikke hakket kød. Retten er én af de mest kendte fra det napoletanske køkken. Den er […]

Lasagne – den ultimative opskrift på specialiteten fra Bologna

LASAGNE eller LASAGNA? Google får lov til at bestemme: Lasagne – 30.900,000 hits / Lasagna – 29.500.000 hits 1: Ragú  – eller kødsovs som vi danskere siger, er det første trin til en god lasagne. Her er den officielle opskrift på ragu fra Bolognas turistkontor, tilføjet mine personlige råd i parenteser: INGREDIENSER 150 gram hakket magert oksekød (men […]

Risotto med peberfrugter

INGREDIENSER 300 g italienske ris – Arborio, Canaroli, Baldo… 1 store rød og 1 stor gul peberfrugt 2 modne tomater 20 g finthakket scalotteløg 50 gram smør Jomfru oliven olie 1 fed finthakket hvidløg Ca. 1,2 liter grøntsags boullion Friskrevet Parmesanost Salt …artiklen fortsætter under annoncen TILBEREDNING …tilbehør og buoillon Vask, fjern membranerne og de hvide områder, […]

Spaghetti Carbonara – den klassiske uden eller helligbrøde med fløde?

DEN KLASSISKE OPSKRIFT PÅ SPAGHETTI CARBONARA – og en diskussion om “fløde eller ej” fra Facebookgruppen Italiamo.dk & Italy.dk ” >> INGREDIENSER 4 personer: 150-200 gram kindkød/svinekæbe i tern (baconterninger kan også anvendes) 350 gram god spaghetti – ikke den friske, men den tørrede spaghetti! 3 æggeblommer + et helt æg Revet Pecorino helst – […]

Opskrift: Michetta, Rosette, Kaiser – kært brød har mange navne

Et morgenbrød med mest skorpe og kun lidt krumme Italienske “hjemmebagere” diskuterer livligt på forskellige hjemmesider, hvordan man uden professionelt udstyr kan lave morgenbollen Rosetta, eller hvad man nu vælger at kalde dette kendte italienske brød. Løsningen er simpelthen ÆBLEDELEREN: …opskriften fortsætter under annoncen INGREDIENSER 620 gram hvedemel 340 ml vand 6 gram gær 13 gram […]

Risotto med Græskar og Lambrusco

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED GRÆSKAR FRA MANTOVA OG INDKOGT LAMBRUSCO– til 6 personer INGREDIENSER:500 gram Canaroli- eller Arborioris3 små skalotteløg50 gram ekstra jomfru olivenolie400 gram renset græskar fra Mantova(Det er […]

Risotto med Spinat og Scamorza-ost

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014 Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED SPINAT OG SCAMORZA – til 6 personer INGREDIENSER: Ingredienser 500 gram Carnaroliris eller Arborioris 2 skalotteløg 50 gram olivenolie 1 mast fed hvidløg MED skind! […]

Anns luftige Tiramisu med Marsala

Annas Tiramisu har været på italy.dk siden hun skrev til mig i 2003: Brev fra 2003 Hej Charlotte! Jeg var en dag på nettet for at finde en opskrift på Tiramisu, og fandt frem til Jeres. Jeg ville overraske min mor og min stedfar ( han er italiener ) med en lækker middag. Da min […]

Tiramisu: Opskrift på “Himlen i din mund”!

Basis-opskrift på Tiramisu Ingredienser (ca. 8 portioner) 500 g mascarpone 4 æggeblommer 2 tsk vanillesukker 250 g kikse-stænger 1 dl stærk kaffe 3 spsk kaffelikør – eller Marsala-vin 3 spsk kakao Tilberedning: 1) Pisk Mascarpone med æggeblommer og vanillesukker til en lind creme. Hvis du bruger vanillekvark, tilsæt kun 1 tsk vanillesukker. 2) Læg halvdelen af kiksestængerne […]

Opskrift: Flydende Caprese Salat

“Capri-salat” – “Insalata Caprese” er en af de mest kendte italienske sommer forretter – antipasti. På restauranten Terrazza Triennale på taget af Milanos Design Museum – fantastisk glasrestaurant med enestående udsigt over Milano! – smagte jeg i april 2015 en flydende Caprese-salat: INGREDIENSER: Friske tomater, mozzarella, basilikumblade, selleritern, olivenolie ogs salt: …hér er de friske […]

POP-KOKKEN DAVIDE OLDANI

PORTRÆT OG OPSKRIFT PÅ DEN OFFICIELLE EXPO-RISOTTO MED SAFRAN Davide Oldani er de italienske kokkes POP-konge! “Pop” er i denne forbindelse ikke “poppet” som en sang, men derimod “popolare”: folkeligt. Polulært eller folkeligt i Oldanis univers betyder, at der er tale om traditionelle råvarer, og helt bevidst ofte de såkaldte fattige råvarer som f.eks. indvolde, hanekamme […]