Når otte Michelin-stjerner leverer cateringen

Den 15. november offentliggør Michelin sin røde restaurant- og hotelguide. I år blev den italienske udgave for første gang præsenteret i Parma, der ligger i den såkaldte “Food & Motor Valley” syd for Po-floden.  Præmieringen foregik i byens smukke Teatro Regio, og Italien beholder også i 2017 sine otte 3-stjernede Michelin-restauranter. I alt er der 343 italienske restauranter […]

Nutella-mad på 122 meter – ny Guinness rekord

Søndag den 18. oktober 2015 blev der sat endnu en Guinness-rekord på EXPO2015 i Milano. Verdens længste Nutella-mad! Helt præcist 122,4 meter friskbagt brød med Nutella. (FOTO CREDITS – Expo 2015_Mourad Balti) Brødet – en fransk baguette – blev bagt af 20 italienske bagere og 7 franske “artisans boulangers”, der måtte arbejde konstant i 6 timer med mobile […]

Anns luftige Tiramisu med Marsala

Annas Tiramisu har været på italy.dk siden hun skrev til mig i 2003: Brev fra 2003 Hej Charlotte! Jeg var en dag på nettet for at finde en opskrift på Tiramisu, og fandt frem til Jeres. Jeg ville overraske min mor og min stedfar ( han er italiener ) med en lækker middag. Da min […]

Tiramisu: Opskrift på “Himlen i din mund”!

Basis-opskrift på Tiramisu Ingredienser (ca. 8 portioner) 500 g mascarpone 4 æggeblommer 2 tsk vanillesukker 250 g kikse-stænger 1 dl stærk kaffe 3 spsk kaffelikør – eller Marsala-vin 3 spsk kakao Tilberedning: 1) Pisk Mascarpone med æggeblommer og vanillesukker til en lind creme. Hvis du bruger vanillekvark, tilsæt kun 1 tsk vanillesukker. 2) Læg halvdelen af kiksestængerne […]

Fransk minister undskylder for Nutella-hetz

Den franske miljøminister Segolene Royal kom i italiensk  stormvejr,  da hun mandag aften i fransk tv opfordrede folk til at holde op med at spise Nutella,  fordi produktet indeholder palmeolie. Opfordringen udløste endnu en madpolemik mellem de gastronomiske stormagter Italien og Frankrig, men freden sænkede sig, da fru Royal undskyldte sin opfordring 1000 gange i […]