Capocollo-pålæg i Caciocavallo-ost

ITALIENS OVERDÅDIGE MADKULTUR: Capocollo-pålæg i skal af Caciocavallo-ost Min ven Marco arbejder i et cateringfirma, der blandt meget andet organiserer luksus-buffetter, når de store virksomheder og banker i Milano inviterer. Dét nyder vi godt af henne på kulturforeningen ARCI l´Impegno >>, der også er min lokale stambar, én af dem. Marco kommer nemlig ofte forbi med […]

Risotto i Danmark: Radicchio, røget Provolone og Pancetta fra Piacenza

3o. januar 2018. Det er dag nummer 51 på min re-integrationsrejse til Danmark >>, som du kan læse meget mere om i tidligere artikler her på italiamo.dk. Jeg har erkendt, at jeg godt kan bo i Danmark, men jeg kan ikke undvære det italienske køkken. Så denne januar tirsdag står der ægte italiensk risotto på menuen. Produkterne […]

Kend dine oste: Parmigiano Reggiano og Grana Padano

Vi kalder dem begge for “Parmesanost”, men det er faktisk falsk varebetegnelse. Ordet “parmesan”skærer også voldsomt i ørerne på producenterne, der både lever af og er umådeligt stolte af, netop at producere enten Parmigiano Reggiano eller Grana Padano. SYV AFGØRENDE FORSKELLE Groft sagt kan man sige, at forskellen på de to typer DOP-oste fra Po Sletten er, […]