De Cecco pasta fylder 130 år

Pastafirmaet De Cecco har fået sit eget frimærke i anledning af 130 året for grundlæggelsen, for pasta er en alvorlig sag i Italien. Energikrisen i 1973 er en af mange forklaringer på De Ceccos særstilling blandt de store italienske producenter af kvalitetspasta. De Cecco blev grundlagt i 1886, og selv om virksomheden i dag er […]

Pasta Amatriciana – med eller uden tomater!

L’amatriciana – eller “matriciana” på romersk dialekt – er en sugo, der stammer fra landsbyen Amatrice. Amatrice, der blev ramt af et alvorligt jorskælv natten til den 24. august 2016 >>, ligger øst for Rom i den mellemitalienske region Lazio. Indtil 1927 var byen en del af Abruzzo regionen. Ikke bacon, men kindkød  Blandt grundingredienserne er […]

Ragù fra Napoli – noget helt andet end kødsovs fra Bologna

HISTORIE Kært barn har mange navne, så denne ret findes på menukortet også som “Ragu napoletano” eller “o’ Rraù” eller “o’ pignato”. Den store forskel i forhold til Bologna er, at i Napoli bruger man de hele kødstykker, og ikke hakket kød. Retten er én af de mest kendte fra det napoletanske køkken. Den er […]

Lasagne – den ultimative opskrift på specialiteten fra Bologna

LASAGNE eller LASAGNA? Google får lov til at bestemme: Lasagne – 30.900,000 hits / Lasagna – 29.500.000 hits 1: Ragú  – eller kødsovs som vi danskere siger er det første trin til en god lasagne. Her er den officielle opskrift på ragu fra Bolognas turistkontor, tilføjet mine personlige råd i parenteser: INGREDIENSER 150 gram hakket magert oksekød (men […]

Risotto med peberfrugter

INGREDIENSER 300 g italienske ris – Arborio, Canaroli, Baldo… 1 store rød og 1 stor gul peberfrugt 2 modne tomater 20 g finthakket scalotteløg 50 gram smør Jomfru oliven olie 1 fed finthakket hvidløg Ca. 1,2 liter grøntsags boullion Friskrevet Parmesanost Salt …artiklen fortsætter under annoncen TILBEREDNING …tilbehør og buoillon Vask, fjern membranerne og de hvide områder, […]

RISOTTO MILANESE: Solgul risotto med safran krydderi

GUL MILANO-RISOTTO MED SAFRAN KRYDDERI …og variationer INGREDIENSER (til 4 personer) 320 g ris – Arborio, Canaroli eller Vialone Nano 80 g smør 20 g oksemarv 70 g Parmesanost Et mellemstort finthakket løg – helst skalotteløg Et halvt glas tør stuevarm hvidvin – hvis du har lyst En pose safran >> (0,150 mg) i pulver […]

Spaghetti Carbonara – den klassiske uden eller med fløde?

DEN KLASSISKE OPSKRIFT PÅ SPAGHETTI CARBONARA – og en diskussion om “fløde eller ej” fra Facebookgruppen Italiamo.dk & Italy.dk ” >> INGREDIENSER 4 personer: 150-200 gram kindkød i tern (baconterninger kan også anvendes) 350 gram god spaghetti – ikke den friske, men den tørrede spaghetti! 3 æggeblommer + et helt æg Revet Pecorino helst – ellers […]

Risotto med Græskar og Lambrusco

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014 Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED GRÆSKAR FRA MANTOVA OG INDKOGT LAMBRUSCO – til 6 personer Ingredienser: INGREDIENSER: 500 gram Canaroli- eller Arborioris 3 små skalotteløg 50 gram ekstra jomfru olivenolie […]

Risotto med Spinat og Scamorza-ost

På kokkeskole med Andrea Bevilacqua / Milano – januar 2014 Kurset hed “Risotti Importanti” – Vigtige Risotti – og foregik i køkkenet på Mondadori boghandlen på Piazza Duomo i Milano. RISOTTO MED SPINAT OG SCAMORZA – til 6 personer INGREDIENSER: Ingredienser 500 gram Carnaroliris eller Arborioris 2 skalotteløg 50 gram olivenolie 1 mast fed hvidløg MED skind! […]

POP-KOKKEN DAVIDE OLDANI

PORTRÆT OG OPSKRIFT PÅ DEN OFFICIELLE EXPO-RISOTTO MED SAFRAN Davide Oldani er de italienske kokkes POP-konge! “Pop” er i denne forbindelse ikke “poppet” som en sang, men derimod “popolare”: folkeligt. Polulært eller folkeligt i Oldanis univers betyder, at der er tale om traditionelle råvarer, og helt bevidst ofte de såkaldte fattige råvarer som f.eks. indvolde, hanekamme […]