Tartar smager af kød i Italien
“Hvor er sylteagurkerne og peberroden?” lød spørgsmålet fra en læser, da jeg på Instagram (@charlottemilano) delte foto af min tartar af piemontesisk oksekød. Svaret er, at tartar i Italien helst skal smage af kød. Det er helt i tråd med de italienske køkkeners allestedsnærværende og grundlæggende ide om, at hovedingrediensen er vigtigst. Ingredienserne: Håndskåret oksefilet, […]
Ossobuco – en klassiker fra Milano
Ingredienser (til fire personer):– 4 stykker 3-4 centimeter høje skiver kalveskank – 1/1 finthakket løg – 2 ben finthakket selleri– 1/1 finthakket gulerod– smør og jomfru olivenolie– tør hvidvin– salt og hvid peber– 6 cm tomatkoncentrat på tube– 2 halverede fed hvidløg, hvis du har lyst Tilberedning:Vend de fire kødstykker i sigtet mel efter eventuelt […]
Skøn madbutik i Todi i Umbria
VIDEO: NORCINERIA E SALSAMENTERIA PRINCIPE I TODI: Historisk kom de bedste slagtere i Mellemitalien fra byen Norcia i Umbria. Derfor hedder slagter- og pålægsbutikker i området ofte norcineria. Slagteren hedder en norcino, og udover at slagte dyrene, skære kødet ud og producere skinker og de andre pålægsspecialiteter var det traditionelt også il norcino, der kastrerede […]
Toptunet kalv er den ultimative sommerret fra Piemonte
Den italienske region Piemonte mellem Appeninerbjergene og Alperne er blandt meget andet berømt for to fiskeretter: Den varme ansjos-dip Bagna Cauda er en vinterting og fantastisk til kogt kød og grillede grøntsager. Vitello Tonnato, kold kogt kalvekød med tunsauce, eller mere mundret og appetitvækkende, den tunede kalv, passer derimod perfekt til en varm sommerdag for alle os, der […]
Jeg har lyttet til søpindsvin, og smagt tunens sperm
Søpindsvin bevæger sig. De vandrer på deres stive pigge hen over klipperne på havbunden. Hannernes pigge er kulsorte, hunnernes lidt lysere. Det er hunnernes rogn, man spiser. ”Du skal flyde på ryggen, og lukke alle andre lyde ude”, forklarer kokken fra Puglia, der svømmer ved siden af mig.Vi er til den årlige tunfestival ”Girotonno” >> […]
Analyse af Lidl´s serie af Italiamo produkter
Lidl Danmarks tilbudsavis i denne uge byder indtil den 17. juni på over 50 italienske specialiteter i deres private label serie ”Italiamo”. (Ja, de har ”lånt” navnet på min hjemmeside 😊 ). – Er produkterne i orden? har flere læsere spurgt. Lidl´s Italiamo tomater kommer fra Italiens største producent af tomatkonserves, og jeg er selv […]
Solidariske gastronomiske souvenirs fra jordskælvsområdet
– Giv os en konkret hjælp. Køb produkterne fra vores område: Ciauscolo-pølsen af finthakket svinekød, anislikøren og urtebitterne fra firmaet Varnelli >>, linserne fra Castellucco og vinen Vernaccia fra Serrapetrona >>, og bed om skinker, pålæg, trøfler, honning og oste fra Sibilliner bjergene. Jordskælvet har fået os i knæ, hjælp os med at rejse os, skriver min ven Federico […]