Anns luftige Tiramisu med Marsala

Annas Tiramisu har været på italy.dk siden hun skrev til mig i 2003:
Brev fra 2003
Hej Charlotte!
Jeg var en dag på nettet for at finde en opskrift på Tiramisu, og fandt frem til Jeres.
Jeg ville overraske min mor og min stedfar ( han er italiener ) med en lækker middag.
Da min stedfar smagte kagen, spurte han mig hvordan jeg havde lavet den.
Jeg viste ham opskriften.
Da han er kok, gav han mig et par råd til hvordan den kunne blive endnu bedre.
Så dem vil jeg gerne dele mig jer.
For den blev rigtig god…
Ann
tiramisu_100h
Her kommer den:
Ingredienser (4-6 personer – cirka 18 x 14 centimeter):
250 gram mascarpone
6 æggeblommer (pastuoriserede)
150 g. flormelis
1 tsk. vanillie sukker
1/4 l. piskefløde
3 æggehvider (pasturiserede)
Ladyfingers
Stærk kaffe >>
Marsala vin >>
Usødet kakao

Tilberedning:
1) Æggeblommerne piskes med flormelis til æggesnaps.
2) Det hele blandes med Mascarpone.
3) Piskefløden piskes.
4) Det samme med æggehviderne, til de er stive.
5) Flødeskum og æggehviderne vendes i mascarponen.
6) Kiksene dyppes i kaffen og lægges i bunden af et firkantet fad.
7) Likøren dryppes eller forsigtig hældes ud over kiksene.
8) Derefter mascapone og igen kiks og likør og til sidst endnu et lag mascarpone.
9) Kagen står i køleskab natten over, og inden serveringen sigtes der kakao over det hele.

Piskefløden og æggehviderne gør at den bliver mere let i konsistensen.
tiramisu_stribe_960

5 replies
  1. Tina munro
    Tina munro says:

    Tiramisu opskriften , hvor der skal bruges 2 bøtter marscapone, det synes jeg lyder af meget hvis det er til 4 personer.
    Jeg skal lave til 18 personer men hvor der også vil være en cheesecake eller æbletærte hvor meget skal jeg gange opskriften med tror du ?
    Mvh Tina

    Svar
    • Charlotte Sylvestersen
      Charlotte Sylvestersen says:

      Hej Tina,
      du har helt ret, opskriften er upræcis – jeg har nu skrevet 250 gram marscapone og givet en cirka anvisning med mål: 18 gange 14 centimeter.
      Med de andre kager også ville jeg lave en dobbeltportion af opskriften.
      Venlige hilsner,
      Charlotte

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *