Anns luftige Tiramisu med Marsala
Annas Tiramisu har været på italy.dk siden hun skrev til mig i 2003:
Brev fra 2003
Hej Charlotte!
Jeg var en dag på nettet for at finde en opskrift på Tiramisu, og fandt frem til Jeres.
Jeg ville overraske min mor og min stedfar ( han er italiener ) med en lækker middag.
Da min stedfar smagte kagen, spurte han mig hvordan jeg havde lavet den.
Jeg viste ham opskriften.
Da han er kok, gav han mig et par råd til hvordan den kunne blive endnu bedre.
Så dem vil jeg gerne dele mig jer.
For den blev rigtig god…
Ann
Her kommer den:
Ingredienser (4-6 personer – cirka 18 x 14 centimeter):
250 gram mascarpone
6 æggeblommer (pastuoriserede)
150 g. flormelis
1 tsk. vanillie sukker
1/4 l. piskefløde
3 æggehvider (pasturiserede)
Ladyfingers
Stærk kaffe >>
Marsala vin >>
Usødet kakao
Tilberedning:
1) Æggeblommerne piskes med flormelis til æggesnaps.
2) Det hele blandes med Mascarpone.
3) Piskefløden piskes.
4) Det samme med æggehviderne, til de er stive.
5) Flødeskum og æggehviderne vendes i mascarponen.
6) Kiksene dyppes i kaffen og lægges i bunden af et firkantet fad.
7) Likøren dryppes eller forsigtig hældes ud over kiksene.
8) Derefter mascapone og igen kiks og likør og til sidst endnu et lag mascarpone.
9) Kagen står i køleskab natten over, og inden serveringen sigtes der kakao over det hele.
Piskefløden og æggehviderne gør at den bliver mere let i konsistensen.
Den BEDSTE opskrift – har brugt den i mindst 10 år nu 🙂
Hvor mange mennesker er opskriften til ?
Hej Tina,
hvilken opskrift henviser du til.
Normalt er alle mine opskrifter til fire personer.
MvH
Charlotte
Tiramisu opskriften , hvor der skal bruges 2 bøtter marscapone, det synes jeg lyder af meget hvis det er til 4 personer.
Jeg skal lave til 18 personer men hvor der også vil være en cheesecake eller æbletærte hvor meget skal jeg gange opskriften med tror du ?
Mvh Tina
Hej Tina,
du har helt ret, opskriften er upræcis – jeg har nu skrevet 250 gram marscapone og givet en cirka anvisning med mål: 18 gange 14 centimeter.
Med de andre kager også ville jeg lave en dobbeltportion af opskriften.
Venlige hilsner,
Charlotte