Pesto – den officielle opskrift – og Piratens

Syv ingredienser, hverken mere eller mindre, er der i Pesto Konsortiets opskrift på den kolde basilikum sauce, der er så karakteristisk for Middelhavsregionen Liguria. 1) 50 gram friske, tørre, små basilikum blade, naturligvis helst Basilico Genovese DOP 2) Èn deciliter Extra Jomfru Olivenolie – helst DOP fra Liguria 3) Seks spiseskeer Parmiagian Reggiano DOP 4) […]

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er charlotte_tveen_hansen_4_aarstider_paa_due_papaveri.jpg

Bog på vej: Charlottes ”4 årstider på Due Papaveri”

Glæd dig til noget så sjældent som en bog om italiensk mad og kultur fra forfatterens egen jord, køkken og restaurant i Italien. ”Due Papaveri” – To Valmuer – hedder det magiske sted for enden af grusvejen i de bløde bakker i Emilia Romagna syd for Modena. Her har Charlotte Tveen Hansen, der oprindeligt stammer […]

Molise eksisterer

Det er blevet en slags talemåde i Italien at påstå, at den syditalienske region Molise ikke eksisterer – ”Molise non esiste”. Det skyldes, at man sjældent hører noget om de kun 4.460 kvadratkilometer, der med sine blot 289.361 indbygger gemmer sig mellem regionerne Abruzzo, Campania, Lazio og Puglia. Danske Sus og Anders beviser dog det […]

Vandretur i Cinque Terre: Gode sko og hat

Artikel skrevet af Britt Trude Petersen Cinque Terre set med en vandreguides øjneUnder mine år som vandreguide på Sardinien havde jeg mange gange hørt godt om Cinque Terre og vandreturene der.I foråret 2023 kom jeg langt om længe til dette punkt på min ”bucket list”. Det var en fascinerende oplevelse.  Vi havde booket et hotel […]

2020 fra kanten af espresso-koppen

Uden espresso går det ikke. Og netop dét krævede sine krumspring i Corona-året 2020. I visse perioder måtte Deres udsendte meget modvilligt erstatte espresso med “Bo-dum”-kaffe på Bar Balcone. Men “vi klarede det”, som det lød under forårets total lockdown. Dét gør vi stadig, for vi lever nu over ti måneder senere stadig i Corona-limbo, […]

Chianciano Terme: Kurby mellem fordoms storhed og nutidig wellness

Chianciano Terme er en kurby i Siena provinsen i Toscana med 7.100 indbyggere. Byens motto, der møder dig ved byskiltene, stammer fra 1940´erne: ”Chianciano, fegato sano”. Direkte oversat betyder det ”Chianciano, sund lever”, for byens fem forskellige typer kildevand siges at være specielt virksom mod lever- og galdevejsproblemer. ”Kiansjiano” Udtalen af bynavnet volder ofte danskere […]

Entré til Pelosa Stranden på Sardinien

Fra 1. juni 2020 kommer det til at koste 3,50 euro for at komme ind på den smukke Pelosa Strand på Sardiniens nordvestligste hjørne. Pelosa er ikke uden grund altid med på hitlisterne over de smukkeste strande i Italien, og nu har byrådet i Stintino besluttet, at der fremover kun må opholde sig 1.500 soldyrkere […]

De italienske vandrehjems renæssance begynder i Milano

Da ”Ostello Bello” i Via Medici i centrum af Milano slog døren op for den første gæst, en sicilianer, den 13. august 2010, havde grundlæggerne nok en helt klar ide om, at de ville lave et anderledes vandrehjem. De havde dog næppe forventet at blive rollemodel for en bølge af nye moderne overnatningsmodeller, der siden […]

Keep it simple: Citronpasta fra Amalfikysten

Hosteria Santa Maria er bogstavelig talt bygget sammen med klippevæggen langs med landevej nummer 163, der snor sig gennem byerne og bjergene på Amalfikysten syd for Napoli. (Opdatering 2024 – desværre eksisterer restauranten ikke længere, men opskriften er stadig god, red.) Ved indgangen forstår man motivet, for her kan man høre en rislende flod, som rejsende […]

Migranthistorier 2: Uden papirer, og meget utilfreds

Fra min væg på Facebook den 2. september 2017: Vi er mellem Uffizi Gallerierne i Firenze. Nordafrikaneren kom hen til de to carabinieribetjente, jeg stod ved siden af. “Jeg vil klage over soldaterne”, sagde han og pegede mod de to soldater længere ned af gaden mellem Uffizi Gallerierne. “Ja, hvad har de gjort”? spurgte den […]

Kong Gustav af Danmark – Montecatini Terme

Den toscanske kurby Montecatini Terme er kendt af de mange tusinder danske turister, der hvert år bruger byen som udgangspunkt til rundture i Toscanas herligheder. Kong Gustav af Danmark derimod er mindre kendt, hvis man ellers kan komme sin danske konge/dronningerække ihu. …artiklen fortsætter under reklamen Mindepladen over det kongelige besøg befinder sig tæt ved byens […]

Piemonte: Stjernemad, med og uden Michelin

Michelinrestauranten 21.9 og det familiedrevne Trattoria Tre Rii befinder sig i helt forskellige prislag, men kærligheden til Piemontes råvarer og traditioner er den samme. I Piemonte spiser du godt for både 30 og 300 euro. Vælg selv. STJERNEMAD: Flavio Costa overtog restaurant- og hoteldriften på den 550 år gamle vingård Tenuta Carretta i foråret 2016. Vingården, […]

Mafiabossen Totò Riina er død, og Cosa Nostra er i krise

Mafiabossen Totò Riina fra Corleone på Sicilien er død, natten efter han fyldte 87 år. Han døde på sygeafdelingen på det topsikrede fængsel i Parma. Riina blev efter at have skjult sig i 24 år arresteret den 15. januar 1993. Han blev idømt 26 gange livstid, og har siden siddet i fængsel på de specielle og […]

Slaraffenland hedder Eatalyworld, og ligger i Bologna

ANMELDELSE – TRE STJERNER UD AF FEM: Eatalyworld, der åbner for publikum den 15. november i Bologna, er ikke bare verdens første forlystelsespark for madglade gastronauter. Det er også helt konkrete eksempler på madens vej fra jord til bord, og ikke mindst en hyldest til Italiens imponerende biodiversitet,  og til menneskerne bag gastronomien i et land, […]

Assisi: Find dín mursten på pilgrimsvejen

Canale Carlotta i Assisi, Umbria, 16. okt. 2017: Efter jordskælvet i og omkring Assisi i den 26. september 1997 kunne man støtte genopbygningen ved at købe en mursten med sit navn indgraveret. Prisen var 50.00 lire, omkring 200 danske kroner. Murstenene blev siden en del pilgrims-gangstien mellem Assisi by oppe på bakken og Santa Maria […]

Jeg har lyttet til søpindsvin, og smagt tunens sperm

Søpindsvin bevæger sig. De vandrer på deres stive pigge hen over klipperne på havbunden. Hannernes pigge er kulsorte, hunnernes lidt lysere. Det er hunnernes rogn, man spiser. ”Du skal flyde på ryggen, og lukke alle andre lyde ude”, forklarer kokken fra Puglia, der svømmer ved siden af mig.Vi er til den årlige tunfestival ”Girotonno” >> […]

Lavinen ved Hotel Rigopiano: 29 omkomne, og efterforskning om redningsarbejdet

Artikelsamling og Facebook-live fra den 19. til den 26. januar 2017 26.1.2017 – 8 døgn efter ulykken. Redningsaktion efter den lavine, der udløst af tre voldsomme jordskælv, begravede et hotel i Mellemitalien, sluttede efter en uge med 29 omkomne. Nu diskuteres og efterforskes det, om katastrofen kunne være undgået, og om redningsarbejdet kom for sent […]

Rejs aldrig uden schweizerkniv!

Roadtrip Milano-Santa Maria di Leuca tur/retur, juli 2016 8.7.2016: Tag aldrig på tur uden schweizerkniv. Vi snuppede det sidste havbad i Torre Pali få kilometer fra støvlehælen og Santa Maria di Leuca. Stranden ved Torre Pali  Da vi begav os ud på den 1.109 kilometer lange hjemrejse til Milano var der en underlig lyd ved […]

Caravaggio helligdommen ved Bergamo gik totalt digtalt i 2016

“Santuario Santa Maria del Fonte – Caravaggio” i Bergamo provinsen i Norditalien gik totalt digitalt i 2016. De over to millioner pilgrimme og turister, der hvert år besøger stedet, kan blandt meget andet i dag downloade en App til deres besøg. Jomfru Maria viste sig for den 32-årige kvinde Giannetta Varoli ved Caravaggio klokken fem om eftermiddagen den […]

Civita ved Bagnoregio synker, og kaldes den døende by

Civita di Bagnoregio har rødder tilbage til etruskerne for 2.500 år siden, ligger i imponerende ensom majestæt på en bakketop af sprøde tufsten mellem Orvieto i det sydlige Umbria og Bolsena søen i det nordlige Lazio cirka 115 km nord for Rom. I kløfterne på bakkens sider befinder floderne Rio Chiaro – Den klare flod […]

To frokostrestauranter i Lucca, og en utrolig vinkælder

SOMMERMINDER 2016/2 Det betaler sig at lytte til de lokale, og den danske byguide i Lucca, Lisa Horslund Christensen ved, hvad hun taler om. Lise Horslund Christen er autoriseret by- og cykelguide i Lucca, hvor hun også selv bor med sin mand og to børn. Lise har en fortid som professionel cykelrytter i Italien, og […]

Livskvalitet: Mantova fører, Crotone i Syditalien er bagerst

Trento har måttet vige førstepladsen i den undersøgelse dabladet ItaliaOggi og Sapienza Universitetet i Rom hvert år foretager af livsbetingelserne i de 110 italienske provinser. Fem år i træk toppede Trento, men byen og provinsen bliver i årets udgave overhalet af Mantova provinsen i regione Lombardiet i Norditalien. Crotone provinsens 174.722 indbyggerer scorer simpelthen nul point i […]

Portofinos oase er baren ved fyrtårnet

SOMMERMINDER 2016 VIP feriestedet Portofino er et must, når turen går langs Ligurias østkyst. Foto taget fra Sankt Georg kirken, som man kommer forbi på vej ud til fyrtårnet Nogle få kommer standsmæssigt sejlende i lystyachts så store, at de ikke engang kan sejle ind i havnen. Andre kommer sejlende med rutebådene, som man kan tage […]

Jul mellem oliventræerne ved Gardasøen

Når solen skinner i december kan man stadig sidde udenfor med sin Spritz på strandpromenaderne langs Gardasøen.  Og er vejret for alvor med dig, så tager du næste dag på ski eller snesko på Monte Baldo ovenover altid hyggelige Malcesine. I Garda by begynder julen den 25. november og var indtil den 8. januar 2017. Blandt begivenhederne er […]

De Cecco pasta fylder 130 år

Pastafirmaet De Cecco har fået sit eget frimærke i anledning af 130 året for grundlæggelsen, for pasta er en alvorlig sag i Italien. Energikrisen i 1973 er en af mange forklaringer på De Ceccos særstilling blandt de store italienske producenter af kvalitetspasta. De Cecco blev grundlagt i 1886, og selv om virksomheden i dag er […]

Nem og nærende linsesuppe fra jordskælvsramte Castelluccio

Linserne fra Castelluccio ved fra Norcia i Umbrien“Lenticchia da Castelluccio di Norcia IGP” er en de i dag flere end 280 italienske specialiteter, der har IGP (BGB), DOP (BOB) eller STG klassifikation som originale traditionelle madprodukter.  De lokale kalder linserne for “Lénta”, og linserne med den berømte tynde og sprøde skal har været konsumeret i mere end […]

Kvalmende mediedækning af italiensk jordskælv

Mediedækningen af jordskælvet i det centrale Italien forleden har nu overskredet kvalmegrænsen. Jeg ser altid 10-15 minutters morgen-tv på en af de tre store italienske 24 timers nyhedskanaler under “indtagelse” af morgensmøgen. Bagefter “indtages” dagens avis på kaffebaren efter hundenes biologiske pauser. I dag har jeg nyhedskvalme. En god nyhed får heldigvis forsidens største overskrift […]

Ragù fra Napoli – noget helt andet end kødsovsen fra Bologna

HISTORIE Kært barn har mange navne, så denne ret findes på menukortet også som “Ragu napoletano” eller “o’ Rraù” eller “o’ pignato”. Den store forskel i forhold til Bologna er, at i Napoli bruger man de hele kødstykker, og ikke hakket kød. Retten er én af de mest kendte fra det napoletanske køkken. Den er […]

55. Møbelmesse i Milano: “Il Salone” 11.-17. april 2016, på messen og i byen

Tirsdag den 12. april åbner Milanos møbelmesse for udstilling nummer 55. “Il Salone Internazionale del Mobile”, eller bare “Il Salone”, som messen kaldes af de lokale, varer indtil den 17. april. De første dage er kun for fagfolk. Messen er åben for publikum lørdag den 16. og søndag den 17. april. Private kan registrere sig og […]

Santa Margherita Ligure på Liguriens østkyst

Santa Margherita Ligure (9.639 indb.) er en af de større turisbyer på den østlige del af Ligurias kyst – Il Levante, i modsætning til Il Ponente vest for regionens hovedstad Genova.Byen ligger cirka 40 km øst for Genova, og  cirka 70 km fra den første af de fem små landsbyer i Cinque Terre, Monterosso. Gode togforbindelser gør udflugter […]

Smagen af Rom – 13 romeres kulinariske favoritsteder

NY BOG OM ROMERSKE RESTAURANTER, MADBUTIKKER, VINBARER M.M. Man kan aldrig få for mange informationer om at finde gode restauranter i Rom, og slet ikke når det er de lokale, der får lov til at guide dig gennem byens både kendte og mindre kendte kvarterer. Mette og Kenneth Rem har fulgt i 13 romeres og […]

Må en museumdirektør arbejde for meget?

Fagforeningerne på museet Reggia di Caserta nord for Napoli har i et brev til kulturministeriet klaget over, at den nye direktør arbejder for meget. De mener, han udgøre en sikkerhedsrisiko for Syditaliens Versailles. Læs historien på POV International her. 20 italienske museer fik i august 2015 nye direktører, og syv af dem var udlændinge. Læs mere […]

Trafikdød er drab, og kan give op til 18 års fængsel

Det italienske parlament har vedtaget en lov, der under en lang række omstændigheder gør dødsfald i trafikken strafbare som mord. Den maksimale straf er 18 år i tilfælde, hvor der er flere dødsofre og ulykken skyldes en påvirket chauffør. Hvis en ulykke med dødlig udgang skyldes overtrædelser af færdselsloven, for eksempel når det røde lys eller fartbegrænsninger […]

Christo-værk på Iseo-søen: Gå 3 km på vandet

Hvis vejret arter sig vil flere hundredetusinde almindeligt dødelige mennesker få lov til at gå på vandet på Iseo Søen. Det kommer til at ske ovenpå  motorvejsbrede flydende moler skabt af Land Art kunstneren Christo. Kunstværket er aktivt mellem den 18. juni og den 3. juli 2016. De flydende moler bliver dækket af skinnende orange stof, og forbinder landsbyen Sulzano med Øen […]

Signorvino: Vinbar, restaurant og butik i hjertet af Milano

Milano ér en by i evig forandring. Nye butikker, barer og restauranter dukker hele tiden op.I slutningen af januar 2016 var jeg på powershopping i centrum, og opdagede en ny stor kombineret vinbutik, bar og spisested:På gågaden Via Dante mellem Sforzesco Slottet og Domkirken er en moderne tøjbutik blevet til en vinkælder med buede hvælvinger, og […]

“Solsortens dage”: Årets koldeste i Norditalien, eller?

Hvis det er koldt på “solsortens dage” bliver det et smukt forår. Er dagene derimod varme og tørre bliver foråret forsinket.  Italienerne har også deres “kyndelmisse”, som bruges til at tage varsler om det kommende forår. I hele Norditalien og på Sardinien kigger man på vejret under “I Giorni della Merla”, der alt efter lokaliteten […]

Eataly i Milano: På madindkøb i “paradis”!

Eataly´s store butik i Milano på Piazza XXV Aprile 10 ligger i det gamle Teatro Smeraldo i Porta Nuova kvarteret ganske tæt ved metrostation Garibaldi. Åben alle dage fra 8.30-23.00. Da jeg besøgte Eataly i Milano den 15. januart 2016 var der udsalg med masser af produkter til 1 €. Der er i øvrigt levende […]

Frans af Assisi i følge Hermann Hesse

Fra Kristeligt Dagblads forlag: For første gang udkommer Hermann Hesses lille biografi om Frans af Assisi på dansk. I bogen fortæller forfatteren livshistorien om købmandssønnen, der blev vandreprædikant. En fortælling, som er til stor inspiration for de mange mennesker, der hvert år valfarter til Frans af Assisis fødeby – og pave Frans som har taget […]

Madkurser på dansk i Italien

DUE PAPAVERI – hos danske “Carlotta” i Emilia-Romagna “De to valmuer” er en lille eksklusiv biologisk agriturismo med små ferielejligheder og værelser, samt en gourmetrestaurant, der flere gange om året huser små madkurser med maksimalt 8 deltagere. Hos Charlotte og Luca er der også mulighed for at arrangere en fem dages vintur i Emilia Romagna, […]

SMØØSHI: Dansk inspireret fusionsmad i Milano

Tredobbelt-fusionsmad: “Smørrebrød på sushi-manér med italienske råverer” SMØØSHI >> – og italienerne udtaler det naturligvis “smooshi” – er en spændende restaurant indrettet i lys skandinavisk stil i Via Vincenzo Monti 27 tæt ved Cadorna-stationen i Milanos centrum. ( Åben tirs-søn 12-15 6 18-24 – tel. 02 7862 2016 – smooshimilano@gmail.com – også udenddørsservering ) De fleste “smøøshi´er” på menukortet kan […]

VIN: Carlo Merolli om klassifikationer, Barolo og Lambrusco-is

26.8.2015 Man bliver klog på italiensk vin ved at læse Carlo Merolli ‘s nyhedsbreve, og får i tilgift skønne historier også om mad og mennesker… (Meld dig til nyhedsbrevet her >>) Dette nyhedsbrev handler af klassifikationer, de ‘bedste’ Barolo, og lidt om Lambrusco Is i København… Og jeg elsker i øvrigt, når Carlo endnu engang […]

Talemåder: In bocca al lupo – I munden på ulven

In bocca al lupo – I munden på ulven – et sikkert eller et usikkert sted at opholde sig? In bocca al lupo”, siger man, når man ønsker nogle held og lykke i Italien… Til det svarer de fleste tilbage: “Crepi il lupo”, svarer den lykønskede, og det betyder at ulven burde dø! Jeg har […]

Talemåder: “Hellere en død i familien end én fra Pisa ved døren”

“Pisa vituperio delle genti….”scriveva Dante… “Pisa, du skamplet for enhver”, skrev Dante Alighieri allerede i begyndelsen af 1300-tallet i Den Guddommelige Komedie (Inferno, Canto XXXIII, vers 81, hvis vi skal være præcise). Historien har sandsynligvis noget at gøre med, at pisanerne blev brugt som skatteopkrævere af stormagten Firenze. Derfor synes nabobyerne Lucca og Livorno naturligvis ikke […]

TURISME: Ny lov ligestiller kultur med offentlig transport

Den 18. september 2015 stod turisterne forgøves i kø for at besøge Colosseum og Fori Imperiali i Rom, fordi personalet strejkede. Den går ikke fremover. Regeringen vedtog lynhurtigt et dekret, der med øjeblikkelig virkning ligestiller kulturelle seværdigheder med livsnødvendige offentlige services som bus- og togdrift. – Vi vil ikke lade kulturen være gidsler for fagforeningsfolk, der […]

GREVE I CHIANTI: Vin, vin, vin… og et par verdensberømte slagtere

Landsbyen Greve fik lov til at kalde sig “Greve in Chianti”, da kommunen i 1972 blev en del af vinområdet “Classico del Chianti”. Kommunen, der ligger i hjertet af Chianti ( Husk: “ch” udtales “k” :-), red.) vindistriket mellem Firenze og Siena i Toscana, har i dag 16.000 indbyggere. Der er marked i byen hver […]

FERRARI: Historien om den stejlende hest

Den 16. juni 1923 vandt den 25-årige racerkører Enzo Ferrari løbet “Circuito del Savio” i en Alfa Romeo RL-Targa Florio sammen med Giulio Ramponi.Efter løbet mødte Enzo Ferrari greve Enrico Baracca, som han tidligere var blevet præsenteret for i Bologna.Enzo Ferrari fortalte i 1985 historikeren Giovanni Manzoni, at dette møde siden førte til et møde […]

VAND! Kan man drikke af hanerne?

Italienerne drikker i gennemsnit 190 liter mineralvand på flaske hvert år  Læser-sprøgsmål fra Kent, der har diskuteret med vennerne, om det er en god ide eller ej at drikke vandet fra hanerne under en ferie i Marche-regionen? OVERORDNET er svaret NEJ! …men intet er jo sort/hvidt… Langt de fleste steder i Nord- og Mellemitalien er […]

genova domkirke hellig gral

Genova: Den hellige gral?

Vi er i skattekammeret  – Il Tesoro – i Genovas San Lorenzo Domkirke, og den grønne skål siges at være Den Hellige Gral, som Jesus drak af den skærtorsdag aften som i vores kultur kaldes for “Den sidste nadver”. Legenden om denne udgave af “Gralen” – mange tror for eksempel at den findes et hemmeligt […]

Santa Margherita Ligure: 5 traditionelle restauranter

Opdateret marts 2024: Alle nævnte restauranter er stadig operative – og alene den kontinuitet borger for kvaliteten :-), Charlotte. La Cambusa – Kabyssen – ligger over fiskemarkedet i Santa Margherita Ligure cirka 200 meter fra centrum i retning mod Portofino. Via Bottaro 2 (Lystbådehavnen) Udenfor sæsonen er der lukket torsdag Tel 0185 28 74 10 – reservering […]

COMO-SØEN fylder 6 millioner år i oktober 2015

Hvordan de har “fundet” frem til fødselsdagen ved jeg ikke, men det er ganske vist, at Comosøen i Norditalien fejrer sin fødselsdag for seks millioner år siden. Fødselsdagen fejres søen rundt med over 200 begivenheder fra den 18. til den 25. oktober 2015. 6 millioner starinlys De italienske geologer – som har beregnet fødselsdagen og står for festligheder – […]

Hund på ferie: Nu må hunden komme med på Autogrill

Nu er hele familien velkommen på over 150 Autogrill langs de italienske motorveje. (…og man kan jo så håbe på, at de andre barer, caféer og restautanter følger efter…) Den tidligere “Berlusconi-pige” Michele Vittoria Brambilla, der er parlamentsmedlem for Forza Italia, kunne lørdag den 24. juli fortælle, at der nu kommer “Hunde er velkomne”-mærkater om […]

NYT AC MILANO STADION I MILANO

Opdatering marts 2024: Projektet blev aldrig realiseret, og både AC Milano og FC Inter er stadig i gang med nye planer for nye stadions eller renovering af San Siro.  I går sagde Fiera Milano (Milanos Messe) ja til fodboldklubben AC Milans forslag om at bygge et nyt stadion på den tidligere City Messe. FÆRDIG I 2019 […]

FERIETIP: Gode råd til at overleve italienske hedebølger – spis også let!

Når temperaturen (den reelle temperatur + graden af luftfugtighed) overstiger vores normale kropstemperatur på cirka 37 grader bliver det simpelthen en livsnødvendig at passe på… Hav lyst tøj på – dog ikke gult, der tiltrækker små irriterende fluer! Vælg naturlige stoffer som bomuld, og allerbedst tøj af hør. Drik meget væske – og hér menes […]

Livet i via Plana – Juni 2015

Den daglige flirt lever skam stadig! En juni eftermiddag i via Plana: Achille, Beppe og jeg sidder med hver vores espresso udenfor Pino’s Bar. En ung kvinde i tætsiddende ærmeløs orange sommerkjole spadserer forbi. – Undskyld, frøken, siger Beppe, der er en velkonstrueret 47-årig. – Ja? siger kvinden imødekommende, og stopper op. – Jeg vil […]

EXPO-I-BYEN: 7.600 begivenheder alene i juni 2015

ExpoinCittà er alt det, der sker i Milano by under verdensudstillingen. Den første måned deltog flere end 1,5 millioner mennesker i de mange begivenheder, og alene i juni er der 7.600 “Expo-i-byen arrangementer” på kalenderen. Begivenhederne er del op i grupper: KUNST fylder 23% af kalenderen, PERFORMANCE 32%, KREATIVITET/MODE 8,5%, MAD TIL PLANETET 10%, BØRN , […]

EXPO2015 MILANO: 33 ud af 50 pavillioner på tre dage

Danske Anders og hans italienske partner Everado var blandt de allerførste til at tage en “full immersion” på EXPO2015 i Milano. De to nåede på udstillingens første tre dage at besøge 33 af de 50 landes pavilloner. Anders og Everado foran “Pavillon Nul”, der er et godt sted at begynde rundturen på EXPO2015 Milano. “Pavillion […]

Arancine: De bedste ris-appelsiner i Palermo

Risappelsiner er en slags italiensk “streetfood” – for det er bestemt ikke “fastfood” at lave de fyldte arancine eller arancini: Risappelsinerne skifter nemlig køn på Sicilien: På den vestlige del af øen, og dermed også i Palermo er risappelsinerne runde og femminine: Arancina. På østsicilien er de hankøn, arancino, og med top, måske som en […]