Pizza: Anmeldelse af det nye pizzeria i mit kvarter i Milano
Selskabet var fantastisk, pizzaerne diskutable, kaffen perfekt og råvarerne ypperlige
Det nye pizzeria i mit kvarter bestod simpelthen ikke den første pizza-regel:
Bund og tilbehør SKAL være færdigbagt på samme tid, og på maks 90 sekunder.
Derfor bliver pizzaen bagt for længe og bunden blev smattet.
Og ydermere letter svedet både i kanten og på bagsiden.

Skal jeg gå i detaljer, så havde dejen heller ikke hævet nok; den manglede det mønster af lufthuller, der skal være, når man brækker kanten midt over.
De positive noter:
Råvarerne var af ypperste kvalitet.
Jeg drømte hele natten om den “pancetta al pepe” – med peber – der var på min pizza.

Anmeldelsen fortsætter under annoncen:
Tjeneren i vores afdeling var også yderst sympatisk, selv om han var sat på en umulig opgave med de mange gæster, han skulle betjene.

Retfærdigvist skal det siges, at pizzeriaet netop slår sig op på at lave en variant af den napolitanske pizza, med tynd bund og større end de ellers store pizzatallerkener.
Den traditionelle pizza fra Napoli er ofte ikke særlig stor, og med en tykkere bund og kant.
Men det undskylder ikke, at bund og fyld ikke opnår den fuldkomne symbiose.

Det går simpelthen ikke, at mozzarellaosten kun er halvsmeltet og ligger som et låg ovenpå tomatsaucen – de SKAL mødes i en perfekt sammensmeltning.

De friske tomat-filetter var utrolig smagfulde. Men igen, desværre, mozzarellaen var halvsmeltet, og pizzaens kant og bund brankede med tihørende lugt af røg.
Der er plads til 126 gæster på “Gennaro Rapido A’ Rot e Carrett”, og der var kø udenfor på en lørdag aften i februar.

Jeg bliver nok nødt til at komme igen, om ikke for andet, så for at gensmage de friturestegte forretter, som var fremragende.

Forretten med frisk rucola og cherrytomater bekræftede bare, at råvarerne er i top.
Og en friteret sammenlagt pizza vil jeg altså også prøve en dag.
Endnu en positiv note:
Menuen lå på bordet som en slags dækkeserviet – herligt.
Jeg hader de moderne skilte på bordene, hvor man forventes at scanne en kode og se menuen på sin mobiltelefon.
Der er en grænse for selvbetjeningen!

Til den glimrende espresso til afslutning valgte jeg en nøddelikør, af valnødder samlet den 24. juni.
Pizzeriaets Limoncello havde også producenten navn på menukortet. Den kommer fra øen Ischia, og dét vidner igen om stor respekt for råvarerne, at der også bliver tænkt på den slags detaljer.

LINK: https://www.gennarorapido.it/
Af Charlotte Sylvestersen – italiamo.dk

Klar, parat, i læsernes tjeneste 😉
-//-