2020 fra kanten af espresso-koppen
Uden espresso går det ikke. Og netop dét krævede sine krumspring i Corona-året 2020. I visse perioder måtte Deres udsendte meget modvilligt erstatte espresso med “Bo-dum”-kaffe på Bar Balcone. Men “vi klarede det”, som det lød under forårets total lockdown. Dét gør vi stadig, for vi lever nu over ti måneder senere stadig i Corona-limbo, […]
Lavazza Kalender 2018: Hvad gør du for planeten?
“Hvad gør du?” lyder spørgsmålet på årets kalender fra kaffefirmaet Lavazza. 2018-kalenderen blev præsenteret den 29. november i Milano og indeholder 17 portrætter, ét for hver af de 17 fremtidsmål FN i 2015 satte op for at sikre vores planet en bæredygtigt udvikling inden år 2030.…artiklen fortsætter under reklamen Fotografen er engelsk-græske Planton Antoniou, der […]
Piemonte: Stjernemad, med og uden Michelin
Michelinrestauranten 21.9 og det familiedrevne Trattoria Tre Rii befinder sig i helt forskellige prislag, men kærligheden til Piemontes råvarer og traditioner er den samme. I Piemonte spiser du godt for både 30 og 300 euro. Vælg selv. STJERNEMAD: Flavio Costa overtog restaurant- og hoteldriften på den 550 år gamle vingård Tenuta Carretta i foråret 2016. Vingården, […]
#unespressoperfavore: Onsdags-elskere på DaDa Bar
#unespressoperfavore De kommer hver onsdag formiddag. Kontorfolk. Så kedeligt ensformet og forventeligt klædt på med de rigtige mærkevarer, som kun kontorfolk i Milano. De er tydeligt udenfor både deres vanlige zone, og også udenfor deres personlige komfortzone. …artiklen fortsætter under reklamen Hænderne rækker ud efter hinanden hen over bordet, men trækkes altid tilbage i sidste […]
To frokostrestauranter i Lucca, og en utrolig vinkælder
SOMMERMINDER 2016/2 Det betaler sig at lytte til de lokale, og den danske byguide i Lucca, Lisa Horslund Christensen ved, hvad hun taler om. Lise Horslund Christen er autoriseret by- og cykelguide i Lucca, hvor hun også selv bor med sin mand og to børn. Lise har en fortid som professionel cykelrytter i Italien, og […]
Portofinos oase er baren ved fyrtårnet
SOMMERMINDER 2016 VIP feriestedet Portofino er et must, når turen går langs Ligurias østkyst. Foto taget fra Sankt Georg kirken, som man kommer forbi på vej ud til fyrtårnet Nogle få kommer standsmæssigt sejlende i lystyachts så store, at de ikke engang kan sejle ind i havnen. Andre kommer sejlende med rutebådene, som man kan tage […]
Signorvino: Vinbar, restaurant og butik i hjertet af Milano
Milano ér en by i evig forandring. Nye butikker, barer og restauranter dukker hele tiden op.I slutningen af januar 2016 var jeg på powershopping i centrum, og opdagede en ny stor kombineret vinbutik, bar og spisested:På gågaden Via Dante mellem Sforzesco Slottet og Domkirken er en moderne tøjbutik blevet til en vinkælder med buede hvælvinger, og […]
VIN: Carlo Merolli om klassifikationer, Barolo og Lambrusco-is
26.8.2015 Man bliver klog på italiensk vin ved at læse Carlo Merolli ‘s nyhedsbreve, og får i tilgift skønne historier også om mad og mennesker… (Meld dig til nyhedsbrevet her >>) Dette nyhedsbrev handler af klassifikationer, de ‘bedste’ Barolo, og lidt om Lambrusco Is i København… Og jeg elsker i øvrigt, når Carlo endnu engang […]
GREVE I CHIANTI: Vin, vin, vin… og et par verdensberømte slagtere
Landsbyen Greve fik lov til at kalde sig “Greve in Chianti”, da kommunen i 1972 blev en del af vinområdet “Classico del Chianti”. Kommunen, der ligger i hjertet af Chianti ( Husk: “ch” udtales “k” :-), red.) vindistriket mellem Firenze og Siena i Toscana, har i dag 16.000 indbyggere. Der er marked i byen hver […]
VAND! Kan man drikke af hanerne?
Italienerne drikker i gennemsnit 190 liter mineralvand på flaske hvert år Læser-sprøgsmål fra Kent, der har diskuteret med vennerne, om det er en god ide eller ej at drikke vandet fra hanerne under en ferie i Marche-regionen? OVERORDNET er svaret NEJ! …men intet er jo sort/hvidt… Langt de fleste steder i Nord- og Mellemitalien er […]
Mindeord: En dansk italiener, vi kan være stolte af
italy.dk har modtaget følgende mindeord for Kaj Dyhre Hansen, Genova, der er afgået ved døden 77 år gammel: Efter sin uddannelse blev Kaj Dyhre Hansen som ganske ung sendt til Italien for at starte et beskedent kontor for TULIPs produkter. Under Kajs ledelse blev TULIP et stort firma, og succesen blev senere forstærket med introduktionen og salget […]