Keep it simple: Citronpasta fra Amalfikysten
Hosteria Santa Maria er bogstavelig talt bygget sammen med klippevæggen langs med landevej nummer 163, der snor sig gennem byerne og bjergene på Amalfikysten syd for Napoli. (Opdatering 2024 – desværre eksisterer restauranten ikke længere, men opskriften er stadig god, red.) Ved indgangen forstår man motivet, for her kan man høre en rislende flod, som rejsende […]
Ragù fra Napoli – noget helt andet end kødsovsen fra Bologna
HISTORIE Kært barn har mange navne, så denne ret findes på menukortet også som “Ragu napoletano” eller “o’ Rraù” eller “o’ pignato”. Den store forskel i forhold til Bologna er, at i Napoli bruger man de hele kødstykker, og ikke hakket kød. Retten er én af de mest kendte fra det napoletanske køkken. Den er […]
Må en museumdirektør arbejde for meget?
Fagforeningerne på museet Reggia di Caserta nord for Napoli har i et brev til kulturministeriet klaget over, at den nye direktør arbejder for meget. De mener, han udgøre en sikkerhedsrisiko for Syditaliens Versailles. Læs historien på POV International her. 20 italienske museer fik i august 2015 nye direktører, og syv af dem var udlændinge. Læs mere […]