NYT AC MILANO STADION I MILANO

Opdatering marts 2024:
Projektet blev aldrig realiseret, og både AC Milano og FC Inter er stadig i gang med nye planer for nye stadions eller renovering af San Siro. 

I går sagde Fiera Milano (Milanos Messe) ja til fodboldklubben AC Milans forslag om at bygge et nyt stadion på den tidligere City Messe.
ac_milan_logo

FÆRDIG I 2019
Giver Milano kommune grønt lys er Berlusconi-familen og deres kinesiske partner klar til at betale 4 millioner euro i årlig husleje og investere 300 millioner euro i et splinternyt stadion, der skal stå færdig i 2019.

Det nye stadion får plads til omkring 48.000 tilskuere,og bliver konstrueret på Portello-arealet (Oprindeligt der, hvor  Alfa Romeo bilfabrikken befandt sig indtil 1970+ erne) i den nordvestlige del af Milano.

ac_milan_casa__480_1

Casa Milano ligger tæt ved Metro Lotto og San Siro stadion, og det er meningen, at det nye stadion skal ligge bagved bygningen med de løbende fodboldspillere

Det nye stadion kommer til at ligge bagved klubbens nye hovedsæde – Casa Milan – der blev indviet i april 2014 og også huser klubbens museum, shop, billetsalg, restaurant og bar.

De to nyeste messehaller er med i aftalen, og de skal efter planen blandt meget andet også huse et sportsgymnasium,  hoteller  og fitness- og kongrescenter. 

Der er netop åbnet to nye metrostationer tæt ved det planlagte stadion.

Efter den fremlagte plan skal det nye stadion konstrueres af ARCO,  der blandet andet har bygget Allianz Arena i München og  det olympiske stadion i Peking.

Giver Milano kommune lov er det slut med Milano på San Siro Stadion i 2019 – udntagen når der er lokalopgør mod FC Inter

Vidste du….

…at Harald Nielsen kom til Bologna i 1961. Bologna blev italiensk mester i 1964, og Harald var liga-topscorer i både 1963 og 1964.

…at Harald efter seks år i Bologna 1967 skiftede til Inter, der betalte en overgansum for ham på over 6 mill. kr. – den tids absolutte rekord for en fodboldspiller!

…at Harald også nåede at spille for Napoli og Sampdoria, inden han i 1970 sluttede sin karriere.

…at DBU anerkendte ikke professionelle spiller inden 1971, så Harald var udelukket fra landsholdet fra 1961.
Inden da havde han dog nået spille 14 landskampe og scoret 15 landsholdsmål.

–//–