Mozzarella-osten er af bøffelmælk, og dekorerer pizzaen som en fem-bladet blomst, mens kanten er høj som i Napoli, og tomaterne er de ”rigtige” fra San Marzano.
Ovenpå er der også konfitterede tomater, og så drysses der til slut origano. Det er “forbudt” i den ægte Napoli-pizza, der i stedet dekoreres med friske basilikumblade.
Grim eller kreativ
Meningerne er meget delte. Nogle synes pizzaen er decideret grim at se på, mens napolitaneren Gino Sorbillo >>, der driver pizzeriaer både i Napoli og Milano godt kan lide Craccos udgave.
Han understreger dog, at Cracco netop ikke promoverer sin pizza som en ægte napolitansk pizza >>.
Elvira Serra skriver i Milano-avisen Corriere della Sera, at hun ”efter at have set Craccos pizza er styrtet ned for at give sin lokale egyptiske pizzakok 8 stjerner”.
Carlo Cracco betaler Milano kommune én million euro i husleje for 1.118 kvadratmeter fordelt på fem etager.
I stueetagen er der en Bistrot – med pizza – der er åben alle dag. På første sal er der gourmet-restaurant, og man kan leje anden sal til events og private arrangementer. De øvrige etager er kage-laboratorium og lager.
Her kan du se menukortet fra Craccos gourmet restaurant >> på første sal i Galleriet. Forretterne begynder ved 36 euro.
Regningen for vores frokost, der også bød på en kedelig Cesars Salad, hvor man skulle lede efter kyllingen, blev på 92 euro.
Det halve havde også været for meget.
Garage Italia
Carlo Cracco til venstre med Fiat-arvingen Lapo Elkann, som er hans partner i baren og restauranten Garage Italia >>, der åbnede i Viale Certosa i Milano i november 2017
–//–Sprød, mørk og med fuldkornsmel
Craccos nyfortolkning af den klassiske pizza er en let og meget mere sprød bund af fuldkornsmel, en såkaldt “frisella-dej” som man kender fra Tarallo-kiksene fra Puglia. Derfor har pizzabunden også en mørkere farve end normalt.
Sådan beskrives pizzaen.
Den jeg smagte var smattet og blød, dejen ikke færdigbagt, tomatsaucen lignede noget tømt ud fra en dåse umiddelbart ingen serveringen, og mozzarellaen var ikke smeltet:Mozzarella-osten er af bøffelmælk, og dekorerer pizzaen som en fem-bladet blomst, mens kanten er høj som i Napoli, og tomaterne er de ”rigtige” fra San Marzano.
Ovenpå er der også konfitterede tomater, og så drysses der til slut origano. Det er “forbudt” i den ægte Napoli-pizza, der i stedet dekoreres med friske basilikumblade.
Grim eller kreativ
Meningerne er meget delte. Nogle synes pizzaen er decideret grim at se på, mens napolitaneren Gino Sorbillo >>, der driver pizzeriaer både i Napoli og Milano godt kan lide Craccos udgave.
Han understreger dog, at Cracco netop ikke promoverer sin pizza som en ægte napolitansk pizza >>.
Elvira Serra skriver i Milano-avisen Corriere della Sera, at hun ”efter at have set Craccos pizza er styrtet ned for at give sin lokale egyptiske pizzakok 8 stjerner”.
Carlo Cracco betaler Milano kommune én million euro i husleje for 1.118 kvadratmeter fordelt på fem etager.
I stueetagen er der en Bistrot – med pizza – der er åben alle dag. På første sal er der gourmet-restaurant, og man kan leje anden sal til events og private arrangementer. De øvrige etager er kage-laboratorium og lager.
Her kan du se menukortet fra Craccos gourmet restaurant >> på første sal i Galleriet. Forretterne begynder ved 36 euro.
Regningen for vores frokost, der også bød på en kedelig Cesars Salad, hvor man skulle lede efter kyllingen, blev på 92 euro.
Det halve havde også været for meget.
Garage Italia
Carlo Cracco til venstre med Fiat-arvingen Lapo Elkann, som er hans partner i baren og restauranten Garage Italia >>, der åbnede i Viale Certosa i Milano i november 2017
–//–Hos Cracco i Galleriet sniger prisen på pizzaen sig op på 26 euro, hvis man sidder ned og nyder en Margherita, en flaske mineralvand og en espresso.
Til gengæld sidder man altså også på Cracco i Galleriet.
Sprød, mørk og med fuldkornsmel
Craccos nyfortolkning af den klassiske pizza er en let og meget mere sprød bund af fuldkornsmel, en såkaldt “frisella-dej” som man kender fra Tarallo-kiksene fra Puglia. Derfor har pizzabunden også en mørkere farve end normalt.
Sådan beskrives pizzaen.
Den jeg smagte var smattet og blød, dejen ikke færdigbagt, tomatsaucen lignede noget tømt ud fra en dåse umiddelbart ingen serveringen, og mozzarellaen var ikke smeltet:Mozzarella-osten er af bøffelmælk, og dekorerer pizzaen som en fem-bladet blomst, mens kanten er høj som i Napoli, og tomaterne er de ”rigtige” fra San Marzano.
Ovenpå er der også konfitterede tomater, og så drysses der til slut origano. Det er “forbudt” i den ægte Napoli-pizza, der i stedet dekoreres med friske basilikumblade.
Grim eller kreativ
Meningerne er meget delte. Nogle synes pizzaen er decideret grim at se på, mens napolitaneren Gino Sorbillo >>, der driver pizzeriaer både i Napoli og Milano godt kan lide Craccos udgave.
Han understreger dog, at Cracco netop ikke promoverer sin pizza som en ægte napolitansk pizza >>.
Elvira Serra skriver i Milano-avisen Corriere della Sera, at hun ”efter at have set Craccos pizza er styrtet ned for at give sin lokale egyptiske pizzakok 8 stjerner”.
Carlo Cracco betaler Milano kommune én million euro i husleje for 1.118 kvadratmeter fordelt på fem etager.
I stueetagen er der en Bistrot – med pizza – der er åben alle dag. På første sal er der gourmet-restaurant, og man kan leje anden sal til events og private arrangementer. De øvrige etager er kage-laboratorium og lager.
Her kan du se menukortet fra Craccos gourmet restaurant >> på første sal i Galleriet. Forretterne begynder ved 36 euro.
Regningen for vores frokost, der også bød på en kedelig Cesars Salad, hvor man skulle lede efter kyllingen, blev på 92 euro.
Det halve havde også været for meget.
Garage Italia
Carlo Cracco til venstre med Fiat-arvingen Lapo Elkann, som er hans partner i baren og restauranten Garage Italia >>, der åbnede i Viale Certosa i Milano i november 2017
–//–Facebook-kommentar: “Hver gang Cracco laver en pizza, dør en napoletaner.”Carlo Craccos nyeste restaurant >> åbnede i Galleria Vittorio Emanuele mellem Scala Pladsen og Domkirken i Milano den 21. Februar.
Få uger efter er stjernekokkens nyfortolkning af klassikeren Pizza Margherita genstand for en hidsig gastro-økonomisk debat.
Prisen på 16 euro diskuteres voldsomt, for ude i Milanos udkanter kan vi stadig få en friskbagt pizza Margherita med tomat, mozzarella og basilikum direkte fra den træfyrede ovn for omkring 4-5 euro.
Her er Craccos udgave af Pizza Margherita, som jeg prøvesmagte den 18. marts 2018
Hos Cracco i Galleriet sniger prisen på pizzaen sig op på 26 euro, hvis man sidder ned og nyder en Margherita, en flaske mineralvand og en espresso.
Til gengæld sidder man altså også på Cracco i Galleriet.
Sprød, mørk og med fuldkornsmel
Craccos nyfortolkning af den klassiske pizza er en let og meget mere sprød bund af fuldkornsmel, en såkaldt “frisella-dej” som man kender fra Tarallo-kiksene fra Puglia. Derfor har pizzabunden også en mørkere farve end normalt.
Sådan beskrives pizzaen.
Den jeg smagte var smattet og blød, dejen ikke færdigbagt, tomatsaucen lignede noget tømt ud fra en dåse umiddelbart ingen serveringen, og mozzarellaen var ikke smeltet:Mozzarella-osten er af bøffelmælk, og dekorerer pizzaen som en fem-bladet blomst, mens kanten er høj som i Napoli, og tomaterne er de ”rigtige” fra San Marzano.
Ovenpå er der også konfitterede tomater, og så drysses der til slut origano. Det er “forbudt” i den ægte Napoli-pizza, der i stedet dekoreres med friske basilikumblade.
Grim eller kreativ
Meningerne er meget delte. Nogle synes pizzaen er decideret grim at se på, mens napolitaneren Gino Sorbillo >>, der driver pizzeriaer både i Napoli og Milano godt kan lide Craccos udgave.
Han understreger dog, at Cracco netop ikke promoverer sin pizza som en ægte napolitansk pizza >>.
Elvira Serra skriver i Milano-avisen Corriere della Sera, at hun ”efter at have set Craccos pizza er styrtet ned for at give sin lokale egyptiske pizzakok 8 stjerner”.
Carlo Cracco betaler Milano kommune én million euro i husleje for 1.118 kvadratmeter fordelt på fem etager.
I stueetagen er der en Bistrot – med pizza – der er åben alle dag. På første sal er der gourmet-restaurant, og man kan leje anden sal til events og private arrangementer. De øvrige etager er kage-laboratorium og lager.
Her kan du se menukortet fra Craccos gourmet restaurant >> på første sal i Galleriet. Forretterne begynder ved 36 euro.
Regningen for vores frokost, der også bød på en kedelig Cesars Salad, hvor man skulle lede efter kyllingen, blev på 92 euro.
Det halve havde også været for meget.
Garage Italia
Carlo Cracco til venstre med Fiat-arvingen Lapo Elkann, som er hans partner i baren og restauranten Garage Italia >>, der åbnede i Viale Certosa i Milano i november 2017
–//–
http://italiamo.dk/wp-content/uploads/header_italiamo2.jpg00Charlotte Sylvestersenhttp://italiamo.dk/wp-content/uploads/header_italiamo2.jpgCharlotte Sylvestersen2018-03-12 12:27:472024-03-23 14:47:18Pizza-ballade i Milano: Stjernekokken Cracco nyfortolker pizza Margherita – til 16 euro