Stjernekokke: Franco Madama “maler” mad-malerier
Franco Madama var en af de 28 kokke, der blev kaldt op på scenen, da Michelin Guiden den 15. november uddelte nye stjerner til italienske restauranter i Parma. Han lider ikke af Janteloven, og stjernen var efter hans mening helt velfortjent.
– Der er ingen i Italien, der gør som jeg gør. Jeg maler malerier, fortæller han, da jeg fanger ham og hustruen Elena ved dessertbuffetten på Regio Teatret i skinke- og ostebyen på Po Sletten.
Elena er ikke for ingenting kunstlærer, og kunst er bindemidlet i et ægteskab, siger de samstemmende. Elena er blevet boende med de to børn i Modena, mens Francos bolig fem af ugens syv dage er et værelse på hotellet i Rom.
– Vi ville heller ikke have råd til at bo i nærheden af Via Veneto, griner Elena.
40-årige Franco Madama er oprindeligt fra Bologna, og fik sin første stjerne med sin egen restaurant ‘Inkiostro’ i 2013. Og det tog ham altså blot ni måneder at få sat en Michelinstjerne på restaurant Magnolia på det femstjernede Grand Hotel Via Veneto i Rom >>.
Vil du sidde med udsigt til atelieret/køkkenet, så hedder bordet “Centurion Table”
På mobilen finder han et foto af et af sine ‘madmalerier’, og heldigvis er retten – eller maleriet om man vil – ét af de foto, som Mangolia sender mig.
Titlen er “Korn”, og retten illustrerer en majsmark, hvor man kan se de orangerøde valmuer, der sniger sig ind på markerne.
– Jeg laver moderne kunst, og ja, det er abstrakt kunst, forklarer Franco.
..artiklen fortsætter under annoncen
FASTE MÅL FOR “MALERIERNE”
Franco Madama mener det med kunstværkerne så alvorligt, at hans mål er at servere alle sine retter med standardmålene 10×10, 10×20, 20×40 og 40×60 centimeter. Bare rolig, den sidste størrelse er til et helt bord.
Titlen på denne ret/maleri er “Nel blu”, og det blå må være havets frugter…
I Michelinguidens begrundelse for tildelingen af stjernen står der, at “den nye chef har en moderne og kreativ stil: serveringen er ukonventionel og meget præsentabel …som malerier, som ægte kunstværker“.
Tag et kig på Magnolias menu her i efteråret 2016 >>.
Restauranten er aftenåben fra tirsdag til lørdag.
FOTO: Privatfoto & Grand Hotel Via Veneto
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!