SKIFERIE: Husk forsikring! Du kan koste at få brug for assistance på løjpen

Det blå sygesikringskort dækker i mange tilfælde ikke nødhjælp som transport ned fra løjpen, hvis uheldet er ude på de italienske skisportsteder. Mange italienske regioner opkræver i dag gebyrer, når du har brug for en tobago – også kaldet en “banan” – efter en ulykke

…artiklen fortsætter under annoncen

Reglerne for egenbetaling på skisportstederne er forskellige fra region til region.
I Aosta Dalen ved Monte Bianco koster en tur i tobago for eksempel € 200. I andre regioner er nødhjælp på løjperne gratis, med den undtagelse, at skyldes ulykken uagtsomhed eller forkert udstyr, så er det kontant afregning.

Her kan du se nogle af tarifferne – på italiensk – fra websitet Dovesciare.it
ski_egenbetaling_2015For eksempel er helikopter-assistance gratis – undtagen i Alto Adige – hvis uheldet medfører hospitalsindlæggelse, mens prisen kan være op til € 3.500, hvis der ikke er tale om en alvorlig ulykke.
Flere italienske skisportsteder kræver også en obligatorisk ansvarsforsikring.
På mange skisportsteder kan du sammen med skileje og/eller liftkort købe midlertidig forsikring, ligesom de kan informere om de regionale regler for assistance.

PS:
Har du i forvejen en rejseforsikring er det en god ide at kontrollere, om den også gælder under udøvelse af skisport. Visse rejseforsikringer undtager netop skiferier.

LINK: Mere om betingelserne for det blå sygesikringskort i udlandet >>

hospital
italiamo-logo

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *