Olivenolie fra danske olivenbønder i Italien. Du kan også være med til høsten eller adoptér dit eget træ!

Fire danske kvinder og et dansk par, der  producerer ekstra jomfru olivenolie (Extra Virgin Oil = EVO) i Italien, og én, der sælger for den gode olie for lokale olivenbønder.
Sådan køber du deres olie:

FRA UMBRIEN
Ellen Søs Lundqvist producerer og sælger olie både fra sine egne og fra naboernes oliventræer i Umbrien.
Hendes veninde ejer oliemøllen, hvor olien kommer på dunke med eget logo.
Søs´ olie er en meget kraftig olie.
Hendes træer vokser på klippegrund i 350 meters højde.
5 liter koster 400 kroner, 1 liter 110 kr.
Ellen Søs Lundqvist –  Via Dei Gelsomini 1+3 – Pozzociolino  – 05020 Montecchio
Du kan reservere hendes olie via Facebook >> – høsten begynder i 2015 omkring 27. oktober, levering i løbet af efteråret.

søs_olivenolie_umbria_8

Du kan se mange flere foto fra olivenhøsten og produktionen hos Ellen i Umbrien nederst på siden

Villa-Stabbia-Oil-02

Tina og familie på Villa Stabbia i Toscana. Hvis du kan kende dem er det nok fordi de alle var med i DR-udsendelsen Madmagasinets program om Ekstra Jomfru Olievenolie den 10.11.2015.

FRA TOSCANA
Tine Pedersen og hendes italienske familie producerer økologisk certificeret olivenolie på familiegården  i Toscana.
Olien leveres i 250, 500, 750 ml flasker + 0.5 l, 1 l, 3 l og 5 l dunke.
Derudover producerer Villa Stabbia også romatiske olier, samt den søde dessertvin Vin Santo.
Høsten begyndte i 2015 den 26. oktober, og fra november er der mulighed for at se årets priser, og også for online-shopping på hjemmesiden “Villa Stabbia” >>.
Du kan også følge Villa Stabbia og olien på Facebook >>.

Villa-Stabbia-Oil-16
Som de fleste andre olivenbønder fortæller Tine, at frugterne i 2015 er gode og sunde, men ikke særligt mange.
På Villa Stabbia laver man alt selv, og presser olien i egen mølle. 
Gårdens olie har vundet flere præmier – deriblandt guldmedajle på olivenoliemesser i Verona (SOL) og New York (NYIOOC), og olien har desuden været serveret i den italienske pavilion ved Cannes og Venedig film festivallerne de seneste 3 år.

olivenolie_villa_stabbia_2

Tine og hendes familie lejer også ferielejligheder ud på “Villa Stabbia” >>,
 der ligger ganske tæt ved kurbyen Montecatini Terme >> i Toscana.
Også mulighed for ferie til hest!
Kontakt: info@villastabbia.it

Rie Boberg 
Rie Boberg har været olivenbonde i Versilia i det nordlige Toscana i 25 år og har skrevet en af de grundigste, om ikke den eneste, danske bog der findes om emnet: “Olivenolie”.rie-olivenBogen er desværre udsolgt fra forlaget, men kan lånes på biblioteket.
Rie har, efter hun er flyttet til Danmark, lavet et samarbejde med sin oliemøller.
Han producerer hvert år en special portion olie til Rie, som sendes til Danmark, så snart den er klar.
I Danmark kommer Rie den på flasker og sætter sin meget smukke mærkat på, som er lavet af hendes afdøde mand, maleren Jørgen Boberg, der har brugt et af Rafaels madonnabilleder som udgangspunkt.

rie_olivenolie_flaskerMan kan melde sig til Facebookgruppen “Ries olivenolie”>>, for at høre hvornår olien kommer og hvornår det er muligt at få fat på den.
Olien er naturligvis forskellig fra år til år, men generelt kan man sige om den, at den hører til i den blide ende med en tydelig note af frisk grønt.
Olien sælges i hele liter flasker og koster 195 kr eller i 5 liters dunke til 900 kr.

rie_olivenolie

…artiklen fortsætter under annoncen


Morten og Anne, Margherita og Antonio
Danske Morten og Anna har sammen med italienske Margherita og Antonio webshoppen “Made By Mama” >>, hvor de blandt andre italienske specialiteter sælger deres egen ekstra jomfru olivenolie fra Pistoia-provinsen i Toscana.

olivenolie_made_by_mama_anna_morten

Olien kan købes online, og der er gratisk fragt på ordrer over €69.
Olien kan også købes hos Sommers Køkkenunivers i Odense, og der forhandles lige nu om at sælge olien også i en af butikkerne i Torvehallerne i København.

olivenolie_made_by_mamaPrisen er  €10 for 0,25 l, €20 for 0,5 l og €100 for 3 liter.

olivenolie_made_by_mama_friskpresset_2

FRA ABRUZZO

Liset Nyland skriver:
2015-høsten ser heldigvis ud til at blive kvalitetsmæssigt god, selvom mængden af oliven ikke er den største, så heller ikke i år er der frygteligt meget olie til salg.

liset_nyland_olivenolie

Skriv til os hvis du ønsker at bestille, og kan du vente, så tilmeld dig vores mailingliste, så får du besked via email, når 2015-olien er klar.
Det bliver som altid hen i november, men du kan også følge opdateringerne på vores Facebook-side.
Vi har dyrket oliven og lavet olivenolie siden år 2000, så har du spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at skrive.

sablanico_liset_nyland_olivenolieKontakt: casa@sablanico.it

Liset Nyland er også teknisk og juridisk oversætter og ekspert i solcelleanlæg >>

olivenolie_paa_broed

Olievenolie kan være ufiltreret – og dermed ikke klar som her – eller filtreret. Det er mere et psykologisk spørgsmål end et spøgsmål om smag.


FRA LIGURIA
Pia Sharling fra Pust Rejser >> 
organiserer ikke bare rejser til Liguria, men sælger på vegne af de lokale olivenbønder ekstra jomfru olivenolie fra Castelvittorio i det vestlige Liguria.
Pia skriver:
– Jeg har stadig en del af de små 250 ml flasker tilbage men få af 1/2 liter.
Kontakt info@pustrejser.dk
olie_castelvittorio_pia_scharling_1 olie_castelvittorio_pia_scharling_2

LINKS
Om olivenolie på italy.dk >>
Der findes over 40 italienske EVO-olier med DOP-kvalitetsmærke >>
dop-it-logo

ADOPTÈR ET OLIVENTRÆ
Min tyske korrespondentkollega Katharina Kort har rykket de milanesiske rødder op, og er med familien flyttet til Umbrien, hvor ét af hendes mange nye initiativer er ByItaly, der “bortadopterer oliventræer med tilhørende olie”.

byitaly adopter et oliventræ

Klik ind på ByItaly >> og følg instruktionerne

ByItaly >> – Man vælger en olivenlund hos én af de tre små producenter.
Prisen er 180 € om året, og for dem får man 6 flasker med 0,75 liter olivenolie leveret.
Samtidig er man med til at sørge for “træets drift” og får sit navn på en plade ved træet, som man naturligvis kan besøge.

olivenolie_byitaly
Katharina Kort blogger stadig om stort og småt i Italien – på tysk – på bloggen Kortissimo >>
katharina_kort
VÆR MED TIL AT PLUKKE OLIVEN I TOSCANA
I gamle dage kunne man tjene til ferien ved at plukke oliven – i dag betaler man for at være med!
Tenuta Cantagallo >> i Toscana begyndte høsten 2015 den 19. oktober.

oliven_høst-2015Reserververing og information:
booking@tenutacantagallo.it ( +39 0571 594819 & +39 327 015 2798 )

FLERE FOTO:

olivenolie_villa_stabbia_1

Fra Villa Stabbia i Toscana

olivenolie_villa_stabbia_2

Fra Villa Stabbia i Toscana

olivenolie_flasker_rie_2

Rie Bobergs extra jomfru olivenolie

søs_olivenolie_umbria_1

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

søs_olivenolie_umbria_2

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

søs_olivenolie_umbria_3

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

søs_olivenolie_umbria_4

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

søs_olivenolie_umbria_5

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

søs_olivenolie_umbria_6

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

søs_olivenolie_umbria_7

Hos Ellen Søs Lunqvist i Umbria

 

 

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] OPSKRIFT TIL FIRE PERSONER: INGREDIENSER 350 gram linser fra Castelluccio 8 halve skiver ristet landbrød 1 fed hvidløg 1 ben bladselleri Salt og husets allerbedste ekstra ¨jomfru olivenolie >> […]

  2. […] i Abruzzo – ja hende der også producerer Ekstra Jomfru Olivenolie >> – afslører at hjemme hos hende er det kun manden Pino, der rammer den helt rigtige […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *