EXPO2015 MILANO: 33 ud af 50 pavillioner på tre dage

Danske Anders og hans italienske mand Everado var blandt de allerførste til at tage en FULL IMMERSION på EXPO2015 i Milano. De to nåede på udstillingens første tre dage at besøge 33 af de 50 landes pavilloner.

Anders og Everado foran Pavillon Nul, der er et godt sted at begynde rundturen på EXPO2015 Milano.
“Pavillion Zero” er et bud på en fortolkning af verdensudstillingens motto:
“Mad til planeten – Energi til Jorden”

Her står Anders langs Israels pavillon, der har en imponerende lodret plantevæg - faktisk et tema, som man også kan se på den ene side af USAs pavillon.

ITALIA FOREVER, siger Anders, der er Office Mangaer i Milano for det det danske rejsebureau De Angelis Viaggi i Rom. Anders står her langs Israels pavillon, der har en imponerende lodret plantevæg – faktisk et tema, som man også kan se på den ene side af USAs pavillon.

OG SÅ ER DER ALT DET ANDET…
Det betyder så, at de to udover stadig at have 17 landes egne pavilloner tilgode også kan se frem til at besøge de 9 tema-clusters, der samler lande der ikke har egne pavilloner under temaer som Ris, Krydderier, Ørkenområder, Middelhavsbiologi, Kaffe mm.

Og bagefter skal der så igen vælges mellem de 150 restauranter og barer, der også er en del af EXPO, samt mellem de mange italienske pavilloner udover det imponerende “Casa Italia”, og temaområder som Biodiversitets-parken, Slow Foods område, gården Cascina Triulza og Future Food supermarkedet, bare for at nævne lidt af det overflødighedshorn, som verdensudstillingen byder på.

I baggrunden af fotoet herover ses det imponerende Casa Italia – den italienske hovedpavillon.
Anders og Everado var meget begejstrede for den Casa Italia – der i øvrigt sammen med gården Triulza er en af de få bygninger, der bliver stående efter at EXPO2015 lukker den 31. oktober.

KOM I GOD TIL, HVIS DU VIL BESØGE JAPAN & CASA ITALIA m.fl.
Kina, Korea, Frankrig og Tyskland lå også højt på listen over de pavilloner, som Anders og Everado satte mest pris på. Sammen med Kazakhstan og Japan er det  nogle af de pavilloner, der har været mest kø til de første uger af EXPO.

Da jeg den 1. juni besøgte EXPO havde de effektive japanere endog sat et digitalt skilt op, der informerede om ventetiden – halvanden time!
Så kom til åbningstid kl 10 og gå straks til en disse pavilloner, hvis det er på din MUST SEE-liste.

Den italienske regeringsleder Matteo Renzi, da EXPO blev åbnet den 1. maj

Den italienske regeringsleder Matteo Renzi, da EXPO blev åbnet den 1. maj

Der var naturligvis pakket med VIPs, da EXPO blev indviet den 1. maj – og Anders er ikke bleg for en selfie.
Her er han sammen med Milanos tidligere borgmester, Letizia Moratti, der i sin tid fik EXPO til Milano, og på det andet foto med “chefen for det hele” Giuseppe Sala.

Anders med bagkvinden for EXPO - Letizia Moratti var den Milano-borgmester, der fik EXPO2015 til byen

Anders med bagkvinden for EXPO – Letizia Moratti var den Milano-borgmester, der arbejdede meget hårdt for at få EXPO2015 til byen

Giuseppe Sala overtog Uriasposten som EXPO-kommissær så sent som den 6. juni 2013, da alt rent faktisk koksede, og han har haft et imponerende aktivitetsniveau i nu over to år.

Everado og Anders med chefen for det hele Giuseppe Sala

Everado og Anders med chefen for det hele Giuseppe Sala ved Casa Italia

Jeg mødte Giuseppe til et pressemøde hos “Kinder+Sport Pavillonen” (…et sandt hvilested for besøgende med hyperaktive mindre børn!) på EXPO den 4. maj.

Jeg spurgte ham om, hvor længe han kunne klare det tempo:
– Ahhh, om et par uger, når det hele begynder at køre på skinner, så får jeg vel tid til at slappe lidt af, sagde han og var straks på vej til et nyt pressemøde.
Det kan jeg så i min postkasses utallige EXPO-pressemeddelelser se, at han endnu ikke har fået tid til. Han er stadig overalt.
Om ikke andet burde kommissær Giuseppe Sala have en udholdenhedsmedalje.

Anders og Everado var i øvrigt allerede på åbningsdagene imponeret over organisationen og logistikken,.
Jeg kan her i begyndelsen af juni kun bekræfte, at det simpelthen kører på EXPO.
Ja, det er megastort!!!
Men der er god skiltning, digitale informationssøjler og frivillige EXPO-hjælpere i hvidt tøj til rådighed for ethvert spørgsmål.
Der kører en intern bus  – skiltes med People Mover – rundt på ydersiden af kanalerne omkring EXPO, så benene kan få en pause, og der kan lejes alt fra mobile scootere til dårligt gående og klapvogne til børn.
Der er gratis vand ved fontæner og rigeligt med toiletter, så fornuftigt fodtøj og nysgerrighed er faktisk det eneste man selv skal have med.

- Til dem som sagde at ingen ville besøge EXPO2015 Milano, skriver Anders på dette foto

– Til dem som sagde at ingen ville besøge EXPO2015 Milano, skriver Anders på dette foto. Der var – og er stadig – mange pessimister, der ser negativt på EXPO. Indtil videre bekræfter tallene, også dem om turistomsætningen i Milano, heldigvis ikke deres pessimisme.

Faktisk kører det hele nu efter en måned mere eller mindre på skinner.
Besøgstallet for maj måned var 2,7 millioner, og det er cirka 30% under de mest optimistiske forventninger.
Derudover er der forudbestilt 15 millioner billetter.
Expo har også udvidet åbningstiderne  – i weekenden er der nu åben til klokken 24.
Milanesere og turister myldrer til EXPO fra klokken 19, hvor en aftenbillet kun koster 5 €.

PLANLÆG DIN EXPO-DAG AFTENEN FØR!
…og har man kun afsat én dag til EXPO, så overvej alligevel et besøg til 5 € aftenen før;
Stemningen er fantastisk, lysshowet fra Livets Træ smukt, og en aften giver dig en mulighed for at planlægge din egen effektive EXPO-dag. (Mod esktrabillet kan man hver aften indtil 30. august i Open Air Teatret se Cirque du Soleil forestillingen ALLAVITA)

…og til slut!
Når det hele bliver for meget, så husk, at hele det 1,1 million kvadratmeter store EXPO-område er omgivet af kanaler:

Tá en tur ned ad en af sidegaderne, find en isbar eller anden bar, og nyd stilheden og lyden af vandet, mens du lader batterierne op  til næste pavillon…

Hej fra Everadog og Anders

Hej fra Everad og og Anders


LINK:
Praktisk oplysninger om EXPO2015Milano på italy.dk >>

ARKIV:
EXPO-artikler på italy.dk >>
nye artikler om EXPO2015 Milano kommer her på italiamo.dk!

-syl

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] verdens madkultur er samlet i én by i 184 dage. 54 lande har deres egen pavillon (Om pavillonerne >>) mens andre 100 lande, virksomheder og organisationer deltager i fællespavilloner – […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *