EXPO-NYHED: 100% vegetabilsk Cola-flaske på vej

Den 3. juni præsenterede Coca Cola  ‘PlantBottle’ på firmaets pavillon på EXPO2015 I Milano.

– Vi har anvendt 100% biologisk materiale, og det er vores plan at lancere flasken på markedet de kommende år, fortalte Michael  Knutzen, der e. ansvarlig for projektet.

DETTE ER EN KOMMENTAR
– pas på, der kan forekomme meninger!

Det faldt i sin tid mange for (miljø)brystet, at Coca Cola har sin egen pavillon på EXPO2015. Endnu mere ballade blev der, da det kom frem at ‘den gyldne måge’ også serverer sin form for gastronomi på verdensudstillingen.

Foreningen Slow Food ville først slet ikke deltage,  meldte sig siden til, og er nu lidt sure ovre at være placeret så tæt ved McDonald’s, at hardcore slowfoodere påstår de kan lugte den karakteristiske McD-lugt/duft.

Personligt har jeg stor respekt for alle tre virksomheder,  og er enig med min private madguru Oscar Farinetti fra Eataly i, at det er bedre at have dem med – de store, de onde, de multinationale eller hvad du vil kalde dem – end at holde dem udenfor.

Personligt er jeg overbevist om, at vi hen ad vejen løser klodens problemer.

Og jeg er helt sikker på at én vegetabilsk colaflaske på ganske få år kommer til at gøre en større for miljøet end Slow Foods samlede aktiviteter i et årti…
Aktiviteter,  som jeg altså også har stor sympati for.

Og naturligvis har vi plads til dem begge,  og også til en Big Mac eller to!

Charlotte Sylvestersen
– web editor italiamo.dk

–//–