For børn på EXPO2015

Den store Childrens Park langs ydersiden af kanalerne på EXPOs nordlige del byder både på grønne område og  på farvestrålende ”paddehatte” med interaktive lege, opgaver og plancher – altsammen naturligvis med temaet mad og bæredygtighed.
expo_children_park_1
På Cascina Triulza kan man hver dag klokken 10 og klokken 16 opleve, hvordan man laver parmesanosten Grana Padano, og klokken 11 og 17 kan børnene lære at malke på den teknologiske ko Margherita.
expo_cascina_triulzaDer uddeleles diplom efter malkningen og børnene kan smykke sig med titlen ”bergamino” – det lombariske ord for malkepiger og drenge…

EXPO-maskotten Foody og hans grøntsags- og frugtvenner opfører hver dag klokken cirka 12 og 16 en parade i bedste amerikanske stil langs hele Decumano hovedgaden
expo_foody_parade
Hos Slow Food i den østlige ende af Decumano kan man gætte frø og dufte i lukkede kasser, og lave kunst med bønner.
expo_slow_food_legSlow Foods store køkkenhave er også en plantelektion værd både for børn og voksne – og ja, de voksne kan nyde et glas vin – og tage glasset med hjem til genbrug!
expo_slow_food_vin
Chokolade-giganten Ferrero byder på et 3.600 m2 stort areal med surfbaner, sportsarena og energiproducerende cykler i området Kinder+Sport på Decumano hovedgaden
expo_kinder_sport
Overalt på EXPO findes der små områder med firmaet Tecnogyms motionsredskaber
expo_tecnogym_charlotteDin udsendte fandt et Tecnogym-redskab, der passede til den resterende energi!

Brasilien byder gæsterne velkommen på et gyngende net – nogle steder 8 meter over jorden. Sjovt for både børn og voksne (og nej, høje hæle er i det hele taget ikke nogen god ide på EXPO)
expo_brasilien_net

Kanalerne der løber langs ”bagsiden” af EXPO kan også give forældre og børn et pusterum – nogle steder er der planter i kanalerne – for eksempel rismarker. Der er også flere picnicarealer på EXPO – blandt andet ved Childrens Park og ved gården Cascina Triulza.expo_kanal
Collina Mediteranea bag Slow Food er også et pusterum og en full immersion i Middelhavsområdets traditionelle maki-planter…

Tysklands pavillon betegnes som meget pædagogisk med interaktive aktiviteter, der har et seriøst indhold i forhold til temaet ”Mad til planeten, energi til livet”.
Her er en trappe til stor fornøjelse for børn og barnlige sjæle erstattet af en rutschebane, der er solcelletræer, og man kan flytte skyer ved at puste til dem.
“Solcelle-træer”
expo_tyskland_solceller…og rutschebanen
expo_tyskland_rutschebane
I Østrigs imponerende have er temperaturen 5 grader lavere end udenfor…
…i det hele taget er mange pavilloner afkølede i forhold til udendørstemperaturen.
expo_østrig
England byder på et kig ind i insekternes verden med en imponerende metal-bikube som centrum.
expo_england
I Estlands pavillon kan man praktisere nationalsporten “at gynge”, og i Nepal kommer man på trekking mellem Himalaya og Katmandu….
Gyngerne i Estland
expo_estland_gyngende
Det italienske firma Chicco (udtales KIKKO) stiller 1.000 klapvogne til rådighed for mindre børn – italienske børn sidder i klapvogn indtil de begynder i skole! – og der er tilhørende puslerum ved mange af toiletterne på EXPO, ligesom mange restauranter er udstyret med børnevelige høje barnestole.

–//–